Giménez genomineerd voor fraaie onderscheiding

Reacties

Santiago Giménez is genomineerd voor Speler van het Jaar in Noord- en Midden-Amerika. De prijs wordt uitgereikt door de CONCACAF aan de beste speler die uitkomt voor een land uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika of de Caraïben.

Giménez genomineerd voor fraaie onderscheiding
© Pro Shots

Samen met zes andere spelers is de aanvaller van Feyenoord genomineerd. Ook Christian Pulisic (AC Milan, Verenigde Staten), Alphonso Davies (Bayern München, Canada), Jonathan David (Lille, Canada), Leon Bailey (Aston Villa, Jamaica) en Adalberto Carrasquilla (Houston Dynamo, Panama) maken kans op de onderscheiding.

Giménez speelde afgelopen jaar tien interlands voor Mexico. Daarin was hij zeven keer basisspeler, wist hij niet te scoren en gaf hij één assist. Deze zomer kwam hij eveneens niet tot scoren op de Copa América. Hij is waarschijnlijk genomineerd voor zijn prestaties op de Gold Cup net daarvoor. Daarin maakte hij in de finale tegen Panama twee minuten voor tijd de winnende treffer. Daarnaast scoorde hij in de groepsfase een keer tegen Haïti.

Voor Feyenoord maakte Giménez afgelopen seizoen 26 goals en gaf hij 8 assists in 41 wedstrijden. Daarmee was hij op clubniveau bij meer goals betrokken dan zijn voornaamste aanvallende concurrenten David (33), Bailey (27) en Pulisic (26).

Spelersprofiel

S. Giménez


Geboortedatum:
18 april 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Buenos Aires
Nationaliteit
Mexico
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Feyenoord
Nationaal team:
Mexico
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.