Giménez staat in bijzonder rijtje met Van Basten, Romário en Ronaldo

Reacties

Santiago Giménez heeft zich met zijn extreme doelpuntenproductie in de Eredivisie in een bijzonder rijtje genesteld. De Mexicaan heeft relatief weinig minuten nodig voor een doelpunt en staat daarmee tussen grootheden als Marco van Basten en Ronaldo.

Giménez staat in bijzonder rijtje met Van Basten, Romário en Ronaldo
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
4 - 0
Vitesse
Vitesse

De teller van Giménez staat op twaalf doelpunten en twee assists in de eerste acht competitiewedstrijden. Daarmee heeft hij zijn gemiddelde nog maar eens wat opgekrikt. Van alle spelers met minimaal 25 Eredivisie-doelpunten zijn er slechts vijf die minder minuten per doelpunt nodig hebben.

Gemiddeld maakt Giménez één goal per 96 minuten. Hij heeft er in totaal 27 in liggen en heeft daar 2.567 speelminuten voor nodig gehad. Hij moet Marco van Basten (85), Mateja Kezman (91), Romário (91) en Ronaldo (92) voor zich dulden. Net als de man met de meest indrukwekkende doelpuntenproductie in de Eredivisie ooit: Afonso Alves. Hij maakte gemiddeld één goal per 74 minuten.

In de Eredivisie is er overigens één speler die dit seizoen meer goals per 90 minuten maakt dan Giménez (1,68 goal per 90 minuten). Oscar Uddenäs van Excelsior staat op een gemiddelde van 1,94. Hij maakte er dit seizoen twee in 93 minuten. Vangelis Pavlidis staat op 1,32 en Luuk de Jong maakte er 0,99 per 90 minuten.

Spelersprofiel

S. Giménez


Geboortedatum:
18 april 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Buenos Aires
Nationaliteit
Mexico
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Feyenoord
Nationaal team:
Mexico
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.