Go Ahead Eagles kent Europese opponent en wacht reis naar Noorwegen

Reacties

Go Ahead Eagles begint het Europese avontuur in de tweede voorronde van de Conference League tegen SK Brann uit Noorwegen. De Deventenaren spelen voor de derde keer in de clubhistorie Europees voetbal.

Go Ahead Eagles kent Europese opponent en wacht reis naar Noorwegen

Behalve het Noorse Brann behoorden BK Häcken (Zweden), FCB Magpies (Gibraltar)/Derry City (Ierland), Valur (IJsland)/KF Vllaznia (Albanië) en Cliftonville (Noord-Ierland) tot de mogelijke opponenten voor de winnaar van de Europese play-offs in de Eredivisie.

Brann is op dit moment de nummer twee in de Noorse Eliteserien. Vorig seizoen namen de Noren het nog op tegen AZ in de play-offs van de Conference League. Toen speelden de Alkmaarders twee keer gelijk (1-1 en 3-3) en bereikten via een strafschoppenserie het hoofdtoernooi.

De duels in de tweede voorronde van de Conference League worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus. De wedstrijden in de derde voorrondes zijn op 8 en 15 augustus, de play-offs worden afgewerkt op 22 en 29 augustus.

Go Ahead Eagles was twee keer eerder actief in Europa. In het seizoen 1965/66 was Celtic te sterk in de eerste ronde van de Europa Cup II (0-6 en 0-1) en in de jaargang 2015/16 bleek Ferencváros een maatje te groot in de eerste voorronde voor de Europa League (1-1 en 4-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.