Go Ahead haalt Antman binnen: 'De Eredivisie trekt mij'

Reacties

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Oliver Antman. De 22-jarige Fin komt zoals VI eerder meldde over van FC Nordsjaelland en keert terug in de Eredivisie. Eerder speelde hij op huurbasis voor FC Groningen. Antman tekent voor drie seizoenen met een optie op nog een jaar.

Go Ahead haalt Antman binnen: 'De Eredivisie trekt mij'
© Pro Shots

Nordsjaelland pikte Antman in 2018 op in Finland. De vleugelspeler sloot aan in de jeugdopleiding en debuteerde later in het eerste elftal. In 2023 volgde een verhuur aan het noodlijdende Groningen, dat toen afstevende op degradatie uit de Eredivisie. Antman was een van de winterse versterkingen, maar kon niet voorkomen dat Groningen afdaalde.

'Ondanks dat het sportief voor de club geen goed jaar was, heb ik wel kunnen genieten van mijn tijd in Nederland', zegt Antman op de clubsite van Go Ahead. 'Hier wonen stuk voor stuk vriendelijke mensen die je open ontvangen. Daarnaast merkte ik dat ik de Eredivisie een heel leuke competitie vond om in te spelen. Er is iets aan de competitie, wat ik niet kan uitleggen, wat mij erg trekt.'

Dennis van der Ree, toen trainer van Groningen, is nu assistent van Paul Simonis bij Go Ahead. Antman kwam in een half jaar tot elf wedstrijden en twee goals in de Eredivisie. Eenmaal terug in Denemarken werd hij basisspeler bij Nordsjaelland. Dit seizoen begon hij met een goal en een assist in drie competitiewedstrijden.

Antman werd enthousiast van het plan dat Go Ahead met hem heeft. 'Deze club heeft het vorig jaar erg goed gedaan en ik vind het een mooie uitdaging om door te bouwen op dat succes. Daar wil ik graag onderdeel van uit maken. Het team speelt heel dynamisch voetbal met aanvallende spelers die vaak van posities wisselen en ruimtes creëren. Dat spreekt mij erg aan. Zelf ben ik ook een dynamische speler die op meerdere posities terechtkan. Ik ben erg snel, ben goed in de een tegen een en ik breng veel energie op de mat tijdens een wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.