Go Ahead niets te zoeken in Europa? 'Die kritiek vind ik makkelijk'

Reacties

Go Ahead Eagles verdiende vorig seizoen een ticket voor de voorronde van de Conference League, maar lag er na een ronde al uit. De kritiek die daarna volgde, liet zich raden. De Deventenaren zouden niets te zoeken hebben in Europa. Technisch manager Paul Bosvelt denkt er het zijne van.

Go Ahead niets te zoeken in Europa? 'Die kritiek vind ik makkelijk'
© Pro Shots

'Dat heb ik na de wedstrijden tegen Brann vaak gehoord', vertelt Bosvelt in een uitgebreid interview met Voetbal International. 'Dat de play-offs afgeschaft moeten worden en wij niet Conference League-waardig zouden zijn. Maar haal bij een willekeurige club vier sleutelspelers en de trainer weg en kijk dan wat zij na vier weken voorbereiding op de mat leggen tegen een ploeg die midden in het seizoen zit. Veel succes.'

Het uitduel in Noorwegen leverde fraaie plaatjes op.
© Pro Shots
Het uitduel in Noorwegen leverde fraaie plaatjes op.

Go Ahead won eerder de play-offs door NEC en FC Utrecht te verslaan en ging zo als nummer negen van de Eredivisie Europa in. Na een 0-0 in Deventer won Brann in Noorwegen vervolgens met 2-1. Zo kwam er al snel een einde aan het Europese avontuur van Go Ahead. Volgens criticasters moeten de play-offs afgeschaft worden en het hoogst geplaatste team Europa in.

'Ik vind die kritiek een beetje makkelijk', vervolgt Bosvelt. 'We hebben vorig jaar laten zien dat we ons tegen iedereen kunnen verweren. Het was gewoon een ongelukkig moment, met een korte voorbereiding, wisselingen in de selectie en een andere trainer. Je koopt er niks voor, maar ik zou weleens willen zien wat we nu tegen Brann zouden kunnen.'

Lees in de papieren VI en op VI PRO nu het interview met Paul Bosvelt, die vertelt over het beleid bij Go Ahead Eagles, het opvangen van vertrekkende spelers, kritiek aan zijn adres en het overlijden van clubeigenaar Kees Vierhouten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.