Go Ahead-scouts zien lachwekkende rode kaart bij generale repetitie Brann

João Ferreira van Sarpsborg 08 kan een schorsing tegemoet zien, na het ontvangen van een directe rode kaart. Tot zover niets opvallends, ware het niet dat Ferreira geen speler, maar de fysiotherapeut van de Noorse laagvlieger is.

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sarpsborg nam het zaterdag in de competitie op tegen SK Brann, de aankomende tegenstander van Go Ahead Eagles in de voorrondes van de Conference League. De scouts uit Deventer die waren afgereisd om de wedstrijd te bekijken, zag in de slotfase een merkwaardig moment.

Met nog een minuut of zeven op de klok kreeg een speler van Sarpsborg last van kramp. Het moment voor Ferreira om in actie te komen, zo dacht Ferreira zelf, en zonder toestemming van de arbitrage rende hij het veld op. Dat kwam de fysiotherapeut op een gele kaart te staan.

Ferreira liet zijn onvrede hierover duidelijk merken, met wat onvriendelijke taal en priemende vingers richting de scheidsrechter. Die was daar niet van gediend, floot de weggerende Portugees weg en toonde een directe rode kaart. Hoofdschuddend liep Ferreira van het veld. De speler met kramp daarmee zonder de hulp van zijn magische spons achterlatend.

In blessuretijd kwam Sarpsborg nog op voorsprong, maar Brann wist hierna alsnog een nederlaag te voorkomen: 1-1. Donderdag speelt Brann zijn eerste wedstrijd tegen Go Ahead, in De Adelaarshorst. De return in Noorwegen is een week later.