Gouden Bal onbetwist voor Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft de Gouden Bal gewonnen. De Portugese aanvaller van Manchester United was de onbetwiste winnaar van het kleinood.

Gouden Bal onbetwist voor Cristiano Ronaldo

'Toen ik jong was heb ik hier al over gedroomd', zegt Cristiano Ronaldo op de website van Manchester United. 'Het is een grootse dag voor mij en mijn familie.' De 23-jarige Portugees had weinig concurrentie om na George Best, Denis Law en Bobby Charlton de vierde Mancunian te worden die de Gouden Bal won.

Bij de verkiezing, die France Football sinds 1965 organiseert, kreeg Cristiano Ronaldo 446 punten van de voetbaljournalisten. Met dat aantal bleef de Portugese international Barcelona-aanvaller Lionel Messi (281), Liverpool-spits Fernando Torres (179) en Real Madrid-keeper Iker Casillas (133) ruim voor.

Cristiano Ronaldo neemt de Gouden Bal over van Kaká, die in 2007 door France Footbal op het schild werd getild. De Mancunian treedt in de voetsporen van Eusebio en Luis Figo, die in 1965 en 2000 eerdere Portugese winnaars waren. 'De Gouden Bal is eerder door twee Portugese grootheden gewonnen. Het geeft een fanstastisch gevoel van die historie deel te mogen uitmaken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen