Gouden Bal Quiz: de uitslagen in het tijdperk van Messi en Ronaldo

Reacties

Woensdag kwam er een einde aan het tijdperk van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo bij de Gouden Bal-verkiezing. Voor het eerst sinds 2003 zitten de twee meervoudige winnaars niet bij de genomineerden. VI staat er bij stil met deze quiz.

Gouden Bal Quiz: de uitslagen in het tijdperk van Messi en Ronaldo
© Pro Shots

Sinds 2004 was of Messi of Ronaldo allebei genomineerd voor de Gouden Bal en van 2008 tot en met 2017 ging de prestigieuze prijs van France Football zelfs altijd naar de Argentijn of de Portugees. Die hegemonie is definitief voorbij nu Messi en Ronaldo respectievelijk 37 en 39 jaar oud zijn en in de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië voetballen.

Een blik op onderstaande lijst met Gouden Bal-uitslagen maakt nog maar eens duidelijk hoe dominant Messi en Ronaldo de afgelopen twee decennia waren. In de eerste jaren ging de Gouden Bal nog naar andere sterren en eindigden zij als aanstormende talenten nog niet in de topvijf, daarna zijn ze steevast in de top terug te vinden.

Welke spelers al die jaren in hun schaduw op de overige ereplekken eindigden bij en de strijd om Europees Voetballer van het Jaar zo af en toe ook eens wonnen, is het onderwerp van deze quiz. Per speler staat weergegeven voor welke club(s) hoe dat jaar uitkwam. We kunnen alvast één hint weggeven: er zitten drie Nederlanders tussen. Veel plezier! 

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.