Gravenberch verrast door succes Liverpool: 'O, ja? Staan we aan kop?'

Reacties

Ryan Gravenberch reageerde na de uitzege op Wolverhampton Wanderers verbaasd op de berichtgeving dat Liverpool de nieuwe lijstaanvoerder in de Premier League is. Liverpool-manager Arne Slot was na de nipte zege ook complimenteus over Wolves.

Gravenberch verrast door succes Liverpool: 'O, ja? Staan we aan kop?'
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Gravenberch kreeg net als Virgil van Dijk een basisplaats tegen Wolves, Cody Gakpo kwam in de slotfase binnen de lijnen. Dat Liverpool dankzij de zege de eerste plaats in de Premier League heeft overgenomen van Manchester City was Gravenberch direct na de wedstrijd niet bekend.

Man of the Match
'O ja, staan we aan kop? Dat wist ik niet', zei de Oranje-international breeduit lachend bij Viaplay. 'Maar dat voelt goed en hopelijk kunnen we daar blijven. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden en we hadden ook wat slordige momenten. We misten de focus in de eindfase. Uiteindelijk hebben we het goed gedaan en drie punten gepakt.'

Gravenberch werd door Sky Sports verkozen tot Man of the Match en ontving de onderscheiding van zijn teamgenoot Ibrahim Konaté. De middenvelder was de speler met de meest geslaagde passes, de meeste gewonnen duels en de meeste geslaagde tackles in de wedstrijd. 'De trainer stelt mij op en dat geeft veel vertrouwen. Dat is het allerbelangrijkste. En ik laat het ook zien op het veld', verklaarde Gravenberch over zijn vorm.

Complimenten
Slot constateerde dat hekkensluiter Wolverhampton een lastige klant bleek voor Liverpool. 'Eigenlijk is het niet eerlijk om nu naar de stand te kijken, want Wolves heeft een heel zwaar programma gehad. Als ze op deze manier blijven spelen, zullen ze nog veel hoger eindigen', zei de manager bij Viaplay. 'We kenden een moeizame start en daarvoor verdient Wolves ook de credits. Ze hadden een goed strijdplan.'

'Gedurende de eerste helft kregen we meer de controle en ons doelpunt was geen toeval. De tweede helft verliep voor ons veel beter, maar we kregen een tegengoal die te voorkomen was. Het is natuurlijk fijn als je heel snel de 1-2 maakt. Ik zag ook geen reden om in te grijpen, want we waren in die fase dominant en stonden goed', besluit Slot.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
5
0
1
12-2
+10
15
2
Manchester City
6
4
2
0
14-6
+8
14
3
Arsenal
6
4
2
0
12-5
+7
14
4
Chelsea
6
4
1
1
15-7
+8
13
5
Aston Villa
5
4
0
1
10-7
+3
12
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.