Liverpool en Slot herpakken zich na kolderiek misverstand en passeren City

Reacties

Liverpool heeft zaterdagavond dankzij een moeizame zege op Wolverhampton Wanderers de koppositie in de Premier League overgenomen van Manchester City. De ploeg van manager Arne Slot herpakte zich snel na een ongelukkige tegengoal waarbij Ibrahim Konaté en de teruggekeerde Alisson Becker de mist ingingen.

Liverpool en Slot herpakken zich na kolderiek misverstand en passeren City
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Slot kon in Molineux Stadium weer een beroep doen op Alisson, die de afgelopen twee wedstrijden miste vanwege een spierblessure. De zieke Darwin Núñez ontbrak bij Liverpool, bij wie Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch een basisplaats kregen. Cody Gakpo begon op de bank. The Reds hadden het voor de rust niet gemakkelijk met een energiek Wolverhampton.

Met name Matheus Cunha en Mario Lemina brachten Liverpool regelmatig in de problemen. Toch was het elftal van Slot het meest dreigend, met name via voorzetten vanaf de linker- en rechterflank. Bij een van die situaties verzuimde Dominik Szoboszlai de score te openen. Na een afgemeten pass van Andy Robertson tikte de Hongaar de bal tegen Wolverhampton-keeper Sam Johnstone. Vlak voor de rust werd Johnstone toch gepasseerd. Dit keer gaf Diogo Jota de bal voor, waarna verdediger Konaté raak knikte.

Misverstand
De doelpuntenmaker van Liverpool speelde na een klein uur een negatieve hoofdrol bij de gelijkmaker. Na een steekpass op Jørgen Strand Larsen onderschepte Robertson de bal, waarna Konaté de bal dacht af te schermen voor Alisson. Door een misverstand tussen Konaté en Alisson kon voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen de bal weer oppikken en via de ingevallen Ajax-huurling Carlos Forbs kwam de bal gelukkig bij verdediger Rayan Aït-Nouri, die de 1-1 binnen tikte.

Tot groot genoegen van Slot kwam Liverpool al snel weer op voorsprong. Jota werd bij een voorzet van Trent Alexander-Arnold in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Nelson Semedo, waarna de bal op de stip ging. Mohamed Salah schoot feilloos raak: 1-2. Wolverhampton bleef daarna van zich af bijten en Konaté viel ook in positief opzicht door een gevaarlijk schot van Forbs net op tijd te blokken.

Koppositie
Met nog ruim een kwartier te gaan bracht Slot Gakpo binnen de lijnen, maar de Oranje-international kon zich niet onderscheiden in de geboden speeltijd. Bij Wolverhampton nam in de slotfase de dadendrang af, waardoor Liverpool niet meer in grote problemen kwam. The Reds passeren dankzij de zege Manchester City, dat eerder op de dag punten verspeelde bij Newcastle United.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
5
0
1
12-2
+10
15
2
Manchester City
6
4
2
0
14-6
+8
14
3
Arsenal
6
4
2
0
12-5
+7
14
4
Chelsea
6
4
1
1
15-7
+8
13
5
Aston Villa
5
4
0
1
10-7
+3
12
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.