Slot voorzichtig over titelkansen Liverpool: 'We moeten ons nog bewijzen'

Reacties

Arne Slot vindt dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de titelkansen van Liverpool. De voormalig trainer van Feyenoord heeft sinds zijn overstap naar Engeland ervaren dat er inderdaad geen makkelijke wedstrijden zijn in de Premier League.

Slot voorzichtig over titelkansen Liverpool: 'We moeten ons nog bewijzen'
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
18:30
Liverpool
Liverpool

Liverpool kent onder Slot behoudens een misstap tegen Nottingham Forest een uitstekende competitiestart en houdt vooralsnog gelijke tred met kampioen Manchester City en Arsenal, dat afgelopen seizoen de belangrijkste uitdager was van de ploeg van Pep Guardiola. Of Liverpool zich na het moeizame afgelopen seizoen onder Jürgen Klopp ook weer in die strijd om het kampioenschap kan mengen, vond Slot te vroeg om al iets over te zeggen.

'Ik weet hoe goed we zijn, maar we moeten ons nog bewijzen', zei Slot vrijdag op een persmoment richting het uitduel met Wolverhampton Wanderers. 'Na de interlandbreak hebben we een zwaarder programma', doelde hij op de duels met Chelsea, Arsenal, Brighton & Hove Albion en Aston Villa, 'maar ik heb nu al gemerkt dat elk team in de Premier League een paar spelers heeft die veertig à vijftig miljoen pond hebben gekost en heel veel kwaliteit.'

Dat is wel wat anders dan de Eredivisie, waarin Slot in zijn tweede seizoen kampioen werd met Feyenoord. Het cliché dat er in de Premier League geen makkelijke wedstrijden zijn, klopt dan ook volgens Slot. 'Ik weet dat elke manager dat zegt, maar het is wel zo.' Los daarvan vindt Slot het nog te vroeg om iets te zeggen over de titelkansen van zijn ploeg. 'Kijk alleen al naar Wolves, dat direct tegen Arsenal, Newcastle, Chelsea en Villa speelde.'

31 punten
Wat de buitenwacht over de titelkansen van Liverpool te zeggen heeft, vindt Slot niet zo interessant. 'Het maakt me niet uit of ze ons onderschatten of overschatten. De situatie is dat Manchester City de laatste twee seizoenen 31 punten meer pakte dan wij, dat gat proberen wij nu te dichten.' De afgelopen seizoenen eindigde Liverpool, in 2020 onder leiding van Klopp voor het eerst in dertig jaar weer kampioen, respectievelijk als derde en als vijfde.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
5
4
1
0
13-5
+8
13
2
Liverpool
5
4
0
1
10-1
+9
12
3
Aston Villa
5
4
0
1
10-7
+3
12
4
Arsenal
5
3
2
0
8-3
+5
11
5
Chelsea
5
3
1
1
11-5
+6
10
6
Newcastle United
5
3
1
1
7-6
+1
10
* Actueel tot en met 27 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.