Grealish kapot van EK-absentie: 'Was een heel moeilijk gesprek'

Reacties

Jack Grealish is er kapot van. Dat de 26-jarige aanvaller is afgevallen voor het EK, maakt sowieso veel los in Engeland.

Grealish kapot van EK-absentie: 'Was een heel moeilijk gesprek'

Grealish kende niet het beste seizoen bij Manchester City, maar maakte een prima indruk bij de nationale ploeg de afgelopen week. Maandag leverde hij als invaller nog een assist tegen Bosnië-Herzegovina (3-0), donderdag trainde hij ogenschijnlijk zorgeloos mee.

Waar bondscoach Gareth Southgate het slechte nieuws al eerder deelde met James Maddison, wachtte hij lang met Grealish spreken. 'Ik heb geprobeerd het iedereen zo snel mogelijk te vertellen', zei Southgate donderdag op een persconferentie. 'Ik wist gisterenavond precies waar we stonden met James en ik wilde hem niet voor niks laten trainen. Met Jack kon dat niet omdat iemand anders het misschien niet zou halen.'

Die ander is Anthony Gordon, volgens The Telegraph. De aanvaller van Newcastle United bleek net op tijd hersteld van zijn enkelblessure, waarna Southgate aanklopte bij Grealish. 'Ik heb zojuist een heel moeilijk gesprek gehad met een gast die er kapot van is', zei de bondscoach, die aangaf dat andere spelers een beter seizoen hebben gedraaid dan de afvaller van Man City. 'Ik heb hem heel hoog zitten als persoon.'

Niet alleen Grealish was verrast, volgens The Telegraph. Medespelers zouden hem hebben getroost op zijn hotelkamer en één ervaren speler zou ook vriendelijk om uitleg hebben gevraagd bij Southgate.

Southgate liet ervaren krachten als Marcus Rashford en Ajacied Jordan Henderson al eerder links liggen. Jongelingen als Marc Guehi (Crystal Palace), Kobbie Mainoo (Manchester United), Adam Wharton (Crystal Palace), Eberechi Eze (Crystal Palace) gaan wel mee.

EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.