Groep 4: Duitsland veroordeelt Hiddink tot play-offs

Duitsland heeft zich in een rechtstreeks duel met Rusland geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika. Het Rusland van bondscoach Guus Hiddink is veroordeeld tot de play-offs.

Rusland-Duitsland 0-1Zoals vooraf verwacht mocht worden waren Duitsland en Rusland aan elkaar gewaagd. De Russen hadden het initiatief en kregen ook de eerste kansen van de wedstrijd. Vladimir Bystrov kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij aarzelde te lang en daardoor kon doelman René Adler reddend optreden.

Duitsland was veel minder gevaarlijk, maar de gasten scoorden wel. In de 35ste minuut brak Mesut Özil door na een combinatie met Lukas Podolski en uit zijn voorzet tikte Miroslav Klose de 0-1 binnen.

Rusland voerde in de tweede helft de druk op. Adler groeide uit tot de held van de wedstrijd. De doelman van Bayer Leverkusen hield af en toe met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon. Duitsland hield zelfs stand met tien man, nadat Jérôme Boateng in de 68ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

Met 25 punten uit negen wedstrijden is Duitsland in Groep 4 niet meer te achterhalen. Rusland heeft vier punten minder, maar is wel al verzekerd van de tweede plaats. Finland-Wales 2-1De Eredivisiespelers Niklas Moisander (AZ) en Joonas Kolkka (NAC Breda) begonnen, net als routinier Jari Litmanen, in de basis bij de Finnen. Zij zagen ploeggenoot Roni Porokara al in de vijfde minuut voor 1-0 zorgen. Op aangeven van David Vaughan schoot Craig Bellamy de gelijkmaker binnen.

Moisander werd matchwinner in Helsinki. De linksback kreeg alle tijd en ruimte om naar binnen te komen en de 2-1 binnen te schieten. Beide landen waren al uitgeschakeld voor het WK. Finland is door de winst zeker van de derde plaats in de eindklassering, Wales wordt vierde.