Hiddink kan met Rusland Duitsers flink pijn doen

Voetbal International blikt regelmatig vooruit op een buitenlandse topwedstrijd. Tijdens dit interlandweekeinde is dat de WK-kwalificatiekraker tussen Rusland en Duitsland van zaterdag in Groep 4.

Hiddink kan met Rusland Duitsers flink pijn doen


RUSLANDKlassering 2de plaatsGuus Hiddink bouwt rustig voort op de succesploeg die hij in aanloop naar het EK 2008 wist te smeden. Na zeven overwinningen en de onnodige 2-1 uitnederlaag in Duitsland – Rusland kreeg in de tweede helft voldoende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken – hebben Arshavin & co de mogelijkheid om Duitsland van directe plaatsing voor het WK af te houden. Met een uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan als afsluiter van de kwalificatie moet winst in de cruciale ontmoeting in Moskou voldoende zijn om het WK-ticket veilig te stellen.

Opvallend De aanvalslinie van Rusland functioneert nog immer naar behoren met Roman Pavlyuchenko en daarachter Andrei Arshavin als vaste pionnen. Pavlyuchenko scoorde vijf keer (drie keer uit een strafschop) en Arshavin was met twee goals en drie assists minstens zo belangrijk voor zijn ploeg. Opvallend zijn de drie doelpunten van Konstantin Zyryanov, die als linkermiddenvelder veelvuldig naar binnen trekt om vervolgens met zijn rechter de trekker over te halen. Ook Aleksandr Kerzhakov, lange tijd uit het keurkorps geweerd door Guus Hiddink vanwege vedettegedrag, bewees zijn waarde met twee belangrijke doelpunten in de uitwedstrijd tegen Finland (0-3).

DUITSLANDKlassering 1ste plaatsDuitsland moet zaterdag in Moskou de eerste plek in groep 4 veilig zien te stellen. Ondanks een voortreffelijke kwalificatiereeks waarin het elftal van bondscoach Joachim Löw alleen punten verspeelde in Helsinki tegen Finland (3-3) zit het eveneens stabiel presterende Rusland nog steeds in het spoor van de Duitsers. Bij een gelijkspel moet Duitsland nog aan de bak om de volle winst te pakken in de thuiswedstrijd tegen Finland.

Opvallend De Pools-Duitse spitsen Miroslav Klose en Lukas Podolski zijn nog immer de spelers van wie de Duitse doelpuntenproductie afhankelijk is. Met respectievelijk zes en vijf goals troefden ze concurrent Mario Gomez (geen doelpunten) ruimschoots af in de strijd om een basisplek in de Mannschaft. Ook Michael Ballack (vier) en Bastian Schweinsteiger (drie) wisten het net veelvuldig te vinden tijdens de huidige kwalificatiereeks. HSV-middenvelder Piotr Trochowski bereidde het vaakst een doelpunt voor (drie keer). Opvallend is dat Duitsland vijf van de 22 doelpunten vanuit een rebound maakte. Rusland en Duitsland stonden vijf keer eerder tegenover elkaar in een officiële interland: één keer tijdens de Olympische Spelen, één keer op een EK-eindronde, één keer in WK-kwalificatieverband en twee keer vriendschappelijk. De Duitsers bleven telkens ongeslagen. Ze wonnen vier van de vijf ontmoetingen en speelden één keer gelijk.

Datum Wedstrijd Uitslag
01-07-1912 Duitsland-Rusland 16-0
07-09-1994 Rusland-Duitsland 0-1
16-06-1996 Rusland-Duitsland 0-3
08-06-2005 Duitsland-Rusland 2-2
11-10-2008 Duitsland-Rusland 2-1


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen