Groep F: Grieken in hectisch potje langs Kroatië

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de speelronde in de EK-kwalificatiereeks kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

Groep F: Grieken in hectisch potje langs Kroatië

Griekenland zette een forse stap op weg naar het EK. Concurrent Kroatië werd met 2-0 verslagen. Malta pakte tegen Letland opnieuw geen punt.

Griekenland - Kroatië 2-0De Grieken zijn er straks op het Europees kampioenschap 'gewoon' weer bij. Na negen wedstrijden is Griekenland ongeslagen. In de negende en belangrijkste wedstrijd van de cyclus wonnen de Grieken in een hectische wedstrijd met 2-0 van Kroatië.

Scheidsrechter Howard Webb had negen gele kaarten nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. De Grieken maakten de meeste aanspraak op de zege, maar slaagde er lange tijd niet in de Kroatische defensie te kloppen. Tot Giorgios Samaras in minuut 71 de bal in één keer op de slof nam.

De openingstreffer leidde tot uitzinnige taferelen op de tribunes. Griekenland kreeg in de slotfase meer ruimte omdat de Kroaten moesten komen. Theofanis Gekas profiteerde en maakte de 2-0. Griekenland kan het karwei nu dinsdag in Georgië afmaken. Kroatië heeft twee punten achterstand en moet thuis van Letland winnen om eventueel te profiteren van een Griekse misstap.

Letland - Malta 2-0Aleksejs Visnakovs maakte de eerste treffer in het duel tussen de twee laagvliegers uit Groep F. Beide landen waren al kansloos voor deelname aan het EK in Polen/Oekraïne. Artjoms Rudnevs bepaalde de eindstand op 2-0. De Maltezen blijven nu hekkensluiter met slechts één punt. Letland staat daarboven, met tien punten voorsprong. In Groep F strijden Griekenland en Kroatië om de koppositie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's