Groningen beleeft superstart en maakt tweede Brabantse slachtoffer

Reacties

FC Groningen is geweldig begonnen aan zijn rentree in de Eredivisie. De noorderlingen versloegen vorige week NAC Breda en bonden zaterdagavond met RKC Waalwijk weer een Brabantse ploeg aan de zegekar, en dat was meer dan verdiend. Voor RKC is de seizoensstart ronduit slecht te noemen.

Groningen beleeft superstart en maakt tweede Brabantse slachtoffer
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Voor de tweede week op rij scoorde Jorg Schreuders. De tiener rondde een fraaie aanval van de bezoekers overtuigend af. Groningen had toen al twee beste kansen gehad en verdiende zijn voorsprong na een uitstekende openingsfase in Waalwijk. RKC herstelde zich overigens goed van die tik en begon zelf ook gevaar te stichten.

Een voorzet van Julian Lelieveld was iets te hoog voor Oskar Zawada, even later kopte de spits over en kort daarna moest Etienne Vaessen tot het uiterste om de gelijkmaker van Richard van der Venne te voorkomen. Aan de overkant testte Schreuders doelman Jeroen Houwen nu met een kopbal, maar dat was minder overtuigend dan zijn rechterbeen eerder die avond was geweest. Zodoende ging Groningen met de kleinst mogelijke voorsprong rusten.

Na rust was het eerste wapenfeit opnieuw voor de ploeg van Dick Lukkien. Leandro Bacuna besloot Johan Hove te negeren, de routinier ging voor eigen succes en trof de lat. RKC beet sporadisch van zich af. Vaessen, jarenlang de held van de geel-blauwe fans, dreef de RKC'ers in het Mandemakers Stadion nu tot waanzin met twee prima reflexen. Aan de overkant liet Thom van Bergen RKC in leven door een amper te missen kans nog te verprutsen.

Een kwartier voor tijd scoorde Van Bergen dan toch. Na flink wat gemiste kansen besliste hij de wedstrijd op aangeven van Bacuna. Daarmee leek het pleit beslecht in Noord-Brabant, al maakte Van der Venne het met de 1-2 nog heel even spannend. In blessuretijd kreeg Zawada ook nog een rode kaart voor een zeer mild kopstootje. De targetman zorgde zo voor een beroerd einde van een beroerde avond voor de geel-blauwen, want Robin Hensgens floot enkele seconden later af.

Voor Groningen wacht volgende week de eerste topploeg: AZ komt zondag naar de Euroborg. Het RKC van Henk Fraser speelt een paar uur later in Deventer tegen Go Ahead Eagles.

RKC Waalwijk Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.