Gündogan legt uit waarom hij Barcelona na een jaar alweer verlaat

Reacties

Ilkay Gündogan (33) keert definitief terug bij Manchester City. De middenvelder maakte in de vorige zomer de overstap naar Barcelona, maar bewandelt na één seizoen alweer de omgekeerde weg.

Gündogan legt uit waarom hij Barcelona na een jaar alweer verlaat
© Pro Shots

In Manchester wordt Gündogan weer herenigd met Guardiola, onder wie hij jarenlang een belangrijke kracht was bij The Citizens. Hoewel de Duitser eveneens een vaste basiskracht was in zijn eerste seizoen in Barcelona, drukt zijn salaris zwaar op de financiële huishouding van de Catalaanse club. Mede daarom werkt Barcelona mee aan de razendsnelle terugkeer van Gündogan.

In zijn afscheidsbericht schrijft de middenvelder dat zijn keuze ook mede ingegeven is door de financiële situatie van Barcelona. 'Ik vertrek in een moeilijke situatie, maar als mijn vertrek de club financieel kan helpen, stemt dat mij iets minder verdrietig', staat onder meer in zijn statement. 'Desalniettemin was het een tijd met ongelooflijke ervaringen en van ups en downs. Ik heb altijd al bij Barça willen spelen en ik ben erg dankbaar voor de herinneringen en ervaringen die ik mijn hele leven meeneem.’

Het vertrek van Gündogan alleen is voor Barcelona overigens nog niet genoeg om middenvelder Dani Olmo in te schrijven voor het nieuwe seizoen. Het verhuren van Vitor Roque en het aanstaande vertrek van Mikayil Faye naar Stade Rennes evenmin. Er moeten volgens Revolo nog meer spelers vertrekken om Olmo te kunnen registreren. Daarvoor zijn Eric Garcia, Andreas Christensen en Clément Lenglet mogelijk in beeld.

Hansi Flick volgde Xavi op als trainer van Barcelona. Wat zijn de kwaliteiten van de Duitse trainer? Dat lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer İ. Gündoğan
Meer over İ. Gündoğan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.