Hamsik schiet Napoli tot op twee punten van Juventus

Napoli heeft maandagavond op bezoek Cagliari een zwaarbevochten overwinning geboekt: 0-1. In het laatste kwartier nam Marek Hamsik de enige treffer van het duel voor zijn rekening, waardoor de Napolitanen koploper Juventus tot op twee punten zijn genaderd.

De kansen waren spaarzaam in het treffen tussen de middenmoter en de Italiaanse topploeg. Napoli mocht daarvoor wel een excuus aanvoeren; de ploeg kampt met de nodige blessures en moest bovendien superster Edinson Cavani missen vanwege een schorsing.

Waar in het eerste bedrijf Lorenzo Insigne met een schot op de paal nog het dichtst bij een treffer was namens Napoli, viel de treffer pas na rust. Juist in de tweede helft beet Cagliari meer van zich af, maar zorgde Hamsik voor de beslissing. Via Blerim Dzemaili (Cagliari) viel de bal voor de voeten van de Slowaak, die met een gemikt schot in de lange hoek doeltreffend was.

In de slotfase bleef Napoli ondanks aandringen van de thuisploeg overeind. Door de overwinning bedraagt de achterstand van Napoli op Juventus, dat zaterdagavond met 1-0 verloor van AC Milan, twee punten. Internazionale kan vanavond door een zege bij Parma de tweede plek heroveren en op een punt van de lijstaanvoerder komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.