Handanovic haalt uit naar oud-ploeggenoot Onana

Reacties

Samir Handanovic kijkt met gemengde gevoelens terug op de samenwerking met collega-doelman Andre Onana bij Internazionale. De Sloveen was niet onder de indruk van de manier waarop Onana in Milaan binnenkwam.

Handanovic haalt uit naar oud-ploeggenoot Onana
© Pro Shots

Handanovic was tien jaar lang de onbetwiste eerste keus onder de lat bij Inter, tot de Nerazzurri in de zomer van 2022 met Onana een serieuze concurrent voor de routinier binnenhaalden. Handanovic, tevens captain van Inter, begon het seizoen nog als eerste doelman, maar raakte zijn plaats uiteindelijk kwijt aan de twaalf jaar jongere Kameroener.

Inmiddels is Onana vertrokken naar Manchester United en heeft de Sloveen zijn handschoenen aan de wilgen gehangen. In gesprek met La Gazzetta dello Sport blikt hij terug op zijn imposante carrière. De Italiaanse sportkrant vroeg Handanovic onder meer naar de samenwerking met Onana, die bij zijn afscheid zijn dank uitsprak aan Handanovic.

'Dat waren mooie woorden, maar zijn gedrag in de eerste twee maanden, toen hij niet speelde, beviel mij niet', aldus de gestopte keeper. 'Evengoed ben ik altijd correct naar hem geweest en ik heb heb ik hem geholpen', vertelt Handanovic.

Na die eerste maanden kreeg Onana dus de voorkeur boven Handanovic, maar dat had ook anders kunnen lopen, denkt hij. 'Niemand had het erover dat ik kampte met blessures: een polsblessure, een gebroken vinger en een verrekking in mijn kuit. Maar ik heb altijd op de bank gezeten met het team, zelfs als ik niet kon spelen. Ik zou nooit tegen het belang van de club of de fans in zijn gegaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer S. Handanovič
Meer over S. Handanovič
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.