Hangende tulpenkopjes van Ajax: 'Vojvodina een kwelling voor de beroemde club'

Reacties

In Servië zijn ze trots op FK Vojvodina, dat donderdagavond door Ajax werd uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Europa League. Het grootste deel van de media zag dat Ajax te sterk was voor de Serviërs, maar er lagen toch ook kansen voor Vojvodina.

Hangende tulpenkopjes van Ajax: 'Vojvodina een kwelling voor de beroemde club'
© Pro Shots
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad
1 - 3
Ajax
Ajax

Informer zag dat Vojvodina zichzelf tekortdeed. 'Er was een beetje hoop dat de Nederlandse voetbalreus verslagen kon worden. De kopjes van de tulpen begonnen een beetje te hangen, Vojvodina had het aan zichzelf te danken dat hier niet van geprofiteerd werd.' In Servië worden de tulpen blijkbaar nog steeds als het belangrijkste exportproduct van Nederland gezien.

Kurir vond dat Vojvodina zich kranig weerde. 'Vojvodina was een kwelling voor het beroemde Ajax, maar de Nederlandse gigant was nog steeds te sterk.' Blic was realistisch: Vojvodina verdiende meer, maar zeker niet een plek in de volgende Europa League-voorronde. 'Vojvodina vocht als leeuwen, maar Ajax blijft Ajax. Het team van Bozidar Bandovic verdiende het niet om twee keer te verliezen van dit Ajax. Het werd nog even spannend in Backa Topola, maar Ajax toonde uiteindelijk toch zijn klasse en behaalde een overtuigende overwinning.'

Alles over FK Vojvodina - Ajax

Ajax heeft FK Vojvodina uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Europa League. We blikken via verschillende manieren terug op deze Europese wedstrijd.

Analyticus Pieter Zwart zag Ajax pas laat op stoom komen.
Servische trots over de prestatie van FK Vojvodina.
Deze tactiek probeert Francesco Farioli erin te slijpen bij Ajax.
Welke rapportcijfers kregen de Ajacieden?

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.