Hannover achterhaalt Wolfsburg tweemaal

Hannover 96 knokte zich tegen VfL Wolfsburg twee keer terug van een achterstand. Beide middenmoters hielden elkaar met 2-2 in evenwicht.

Drie Nederlanders verschenen aan de aftrap in de AWD-Arena: Arnold Bruggink bij de thuisploeg, Kevin Hofland en Tommie van der Leegte bij de bezoekers. De laatste twee stonden al na vier minuten te juichen. Diego Klimowicz (foto) scoorde door met zijn rechter de rebound binnen te tikken nadat doelman Robert Enke had gered na een uithaal van Marcelinho.

En twintig minuten later stonden zij weer met de handen omhoog. Vlak nadat Hanno Baltisch voor de 1-1 had gezorgd, was het Jacek Krzynowek die met zijn linker vanaf zeventien meter raak knalde.

Maar opnieuw kwam Hannover op gelijke hoogte, al was dat ook aan Wolfsburg zelf te wijten dat na rust zich te ver terugtrok. In de 62ste minuut was het Frank Fahrenhorst die na een hoekschop de bal met zijn knie in het doel werkte: 2-2.

In de slotfase was Hannover het dichtst bij de overwinning, maar de ploeg van Dieter Hecking slaagde er niet in dat overwicht te benutten. Hierdoor bleef Hannover achtste, terwijl Wolfsburg naar de tiende plaats klom.