Hato vereerd met Golden Boy-nominatie, maar maakt zich geen illusies

Reacties

De interlandbreak bracht Oranje weinig vreugde, maar Jorrel Hato had op persoonlijk vlak wel wat hoogtepunten. De jonge Ajacied maakte zijn basisdebuut bij de nationale ploeg, én werd genomineerd voor de Golden Boy-award. Hij denkt niet dat hij veel kans maakt om te winnen.

Hato vereerd met Golden Boy-nominatie, maar maakt zich geen illusies
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
Zo 20 okt.
14:30
Ajax
Ajax

Tot die conclusie kwam de achttienjarige Rotterdammer, die op de kanalen van Ajax uitsprak vereerd te zijn met de nominatie, na het zien van zijn concurrenten. Of, meer specifiek, van één concurrent. 'Lamine Yamal heeft een heel goed seizoen gehad. Ik ga ervanuit dat hij hem wint, maar wel mooi om in dat rijtje te staan', aldus Hato voor de camera, onderwijl een verloren bal terugkoppend naar een medespeler.

Ajax staat voor drukke weken: in dit 'blok' kruist de ploeg van Francesco Farioli de degens in eigen huis met onder meer PSV, en er staan bezoekjes gepland aan bijvoorbeeld Feyenoord, en FC Twente. Zondag is Ajax ook al in Overijssel, dan uit bij Heracles Almelo. Een ploeg die Ajax in het recente verleden slecht lag. Hato weet dat ook: 'Dat is een lastige, stabiele tegenstander. Daar zullen we klaar voor moeten zijn. Ik ben in elk geval klaar', stelde Hato zijn coach ietwat gerust.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
8
8
0
0
27-5
+22
24
2
FC Utrecht
7
6
1
0
14-8
+6
19
3
AZ
8
5
1
2
17-5
+12
16
4
FC Twente
8
4
2
2
14-7
+7
14
* Actueel tot en met 14 okt. 2024

Zo 20 okt.

Zo 27 okt.

Wo 30 okt.

Za 2 nov.

Zo 10 nov.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Hato
Meer over J. Hato
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.