Hearts: speler vertrekt, aanvoerder uit gratie

De inbreng van Tiago Costa bij Heart of Midlothian blijft beperkt tot één optreden in de hoofdmacht. De 21-jarige Portugese verdediger heeft om persoonlijke redenen zijn contract met de Schotse club laten ontbinden.

Hearts: speler vertrekt, aanvoerder uit gratie

Het vertrek van Tiago is een van de vele strubbelingen van dit seizoen binnen de gelederen van Hearts. Zo werd maandag tegen Falkirk (1-1) aanvoerder Steven Pressley verrassend buiten de selectie gelaten door interim-manager Eduard Malofejev en dreigden doelman Craig Gordon en Paul Hartley uit onvrede over die beslissing niet te spelen.

Pressley bracht een maand geleden namens de selectie in een verklaring naar buiten dat de spelers het vertrouwen van het bestuur misten. Die lezing was een reactie op het dreigement van voorzitter en eigenaar Vladimir Romanov om spelers te verkopen als de resultaten niet snel zouden verbeteren.

Hearts doet in Schotland verwoedde pogingen om uit de schaduw te treden van de grootmachten Celtic en Glasgow Rangers. Vorig seizoen slaagde de club uit Edinburgh daarin door als tweede te eindigen. Het vervolg bleef uit. Hearts sneuvelde in de voorronde van de Champions League tegen het Griekse AEK Athene en staat in de Premier League al vijftien punten achter op koploper Celtic.

Manager Valdas Ivanauskas kon de druk bij Hearts niet meer aan en vroeg om een periode vrijaf. Die kreeg hij en directeur Malofejev nam zijn taken waar. In de Schotse pers wordt gespeculeerd dat Ivanauskas zijn werk niet meer zal hervatten en dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe manager zal worden aangesteld.

Bekijk hier al onze video's