Heerenveen hoopt tijdelijke vervanger Schaars snel te strikken

Reacties

SC Heerenveen hoopt op redelijk korte termijn een nieuwe middenvelder aan zijn selectie toe te voegen. Dat vertelt technisch manager Gerry Hamstra.

Heerenveen hoopt tijdelijke vervanger Schaars snel te strikken

Daarmee speelt de club in op de blessure van Stijn Schaars, die aan het einde van vorig seizoen een beenbreuk opliep en daardoor nog enkele maanden aan de kant staat. 'De keuze die we moesten maken was: halen we een vergelijkbare speler qua leeftijd, of halen we een jongere speler die Stijn niet alleen voor even, maar ook op lange termijn zou kunnen gaan vervangen', vertelt Hamstra. De keuze lijkt daarbij op het laatste scenario te zijn gevallen.

Afgelopen weekend speelde testspeler Robin Schouten (Jong Ajax) met Heerenveen mee tegen Drachtster Boys. De kans is klein dat de verdediger een contract krijgt in Friesland, want hij was vooral in beeld als versterking indien Doke Schmidt zou vertrekken. Een transfer van die laatste is in elk geval voorlopig van de baan. 'Dus op dit moment is er geen vacature op die plek', licht Hamstra toe. 'Over die situatie zijn we richting Robin vooraf ook helder geweest.'

Heerenveen zoekt ook nog naar een nieuwe reservedoelman, maar die positie heeft geen hoge prioriteit. 'Er moet nog wel iemand bij, maar we geven onszelf daarvoor iets langer de tijd', vertelt Hamstra. Warner Hahn is de eerste doelman, derde keeper Jan Bekkema tekende maandag voor een jaar bij.

Verder wacht Heerenveen de ontwikkelingen op de transfermarkt af. De club kent de ambitie van Morten Thorsby om een stap te maken, maar Hamstra zegt dat er voor hem of andere spelers geen bod is binnengekomen. 'De markt is nog twee maanden open, het moet allemaal nog op gang komen. Als bij wijze van spreken een Italiaanse subtopper door het WK een speler kwijtraakt, dan zouden zij uiteindelijk op hun lijstje uit kunnen komen bij Arber Zeneli. Zo werken wij ook. Dus wij bereiden ons op dit moment vooral voor op de scenario’s die kunnen ontstaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.