Doemscenario Heerenveen komt uit: beenbreuk Schaars

Reacties

Het seizoen van Stijn Schaars is ten einde. De 34-jarige middenvelder van SC Heerenveen heeft woensdagochtend tijdens de training een kuit- en scheenbeenbreuk opgelopen. Een operatie is nodig, zo laat de club weten.

Doemscenario Heerenveen komt uit: beenbreuk Schaars

Schaars werd per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis, waar hij momenteel wordt geopereerd. Voor de Friezen is de ernstige kwetsuur van de geroutineerde aanvoerder een volgende tegenvaller. Dinsdag werd al bekend dat Martin Ødegaard dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt.

Ook voor Schaars is de blessure een flinke klap. De voormalig Oranje-international stond bij zijn vorige clubs AZ, Sporting Lissabon en PSV al regelmatig lang aan de kant. Sinds hij in 2016 overstapte naar Heerenveen, kwam de linkspoot ondanks een flinke enkelblessure tot 53 officiële optredens.

Voor Heerenveen staan de laatste weken van het seizoen in het teken van de jacht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer Jurgen Streppel staat na 29 speelronden op de achtste plaats, die aan het einde van het seizoen toegang geeft tot de barrageduels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting Heracles Almelo - SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.