SC Heerenveen en FC Utrecht hebben zaterdagmiddag een punt overgehouden aan hun ontmoeting in het Abe Lenstra Stadion. De gasten kenden een flitsende start in Heerenveen, maar de ploeg van trainer Robin van Persie sleepte kort voor tijd een punt uit het vuur.

sc Heerenveen
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Voor Van Persie was het zijn vuurdoop in het Abe Lenstra Stadion en die begon slecht voor de voormalig Oranje-international. Al na drie minuten keek Heerenveen tegen een achterstand aan. Na een afgeslagen corner schoot Romeny op aangeven van Paxten Aaronson de 0-1 binnen. Romeny was vorige week ook al trefzeker voor Utrecht bij de thuiszege op PEC Zwolle.

Utrecht dacht na tien minuten de voorsprong te vergroten, maar een goal van Aaronson werd vanwege buitenspel afgekeurd. Nadat Heerenveen ontsnapte aan een grotere achterstand, gebeurde er lange tijd niet veel voor beide doelen. Pas vlak voor rust was er weer sprake van enige opwinding in Heerenveen. Simon Olsson bediende Ilias Sebaoui nadat Utrecht-keeper Vasilios Barkas uitkwam, maar de aanvaller schoot voor een nagenoeg leeg doel wild over.

Ingreep Van Persie
Aan de andere kant voorkwam Micky van der Hart een tweede doelpunt van Romeny: tot twee keer toe redde de keeper van Heerenveen op inzetten van dichtbij van de spits. Van Persie besloot in de rust in te grijpen en bracht onder anderen Jacob Trenskow binnen de lijnen. De Deen onderscheidde zich rond het uur met een fraaie uithaal: tot geluk van Barkas kwam de bal tegen de lat.

Heerenveen dook in de tweede helft vaker gevaarlijk op voor het doel van Utrecht, dat met invaller Noah Ohio meer op de counter ging loeren. Barkas werd beduidend vaker aan het werk gezet dan zijn collega Van der Hart en moest uiteindelijk negen minuten voor tijd zijn meerdere erkennen in Trenskow. Met een beetje geluk ontving hij de bal van Sebaoui en schoof de 1-1 binnen.

De thuisploeg, met ook invaller Ion Nicolaescu binnen de lijnen, ging daarna ook op zoek naar een tweede doelpunt. Barkas ging nog een keer gestrekt naar de hoek bij een uithaal van Luuk Brouwers, maar kwam niet meer echt in de problemen. Van Persie moest daardoor genoegen nemen met een punt bij zijn eerste thuisduel met Heerenveen.

* Actueel tot en met 19 sep. 2024
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}