Heerenveen lijdt in blessuretijd eerste nederlaag onder Van Persie

SC Heerenveen heeft zijn oefencampagne afgesloten met een nipte nederlaag in en tegen Middlesbrough: 1-0. De Engelsen kregen twee strafschoppen: Andries Noppert keerde de eerste, maar werd in blessuretijd geklopt door Delano Burgzorg.

Robin van Persie lijkt nog te twijfelen over wie zijn eerste doelman gaat worden bij de start van een nieuw Eredivisie-seizoen. Vorige week keepte Mickey van der Hart tegen Rayo Vallecano; zaterdag kreeg Noppert de kans om zich te laten zien. En dat gebeurde zeker.

Een paar minuten in de tweede helft belandde de bal in de punt van het strafschopgebied van Heerenveen. Noppert sprintte zijn doel uit om het leder weg te werken, maar Isaiah Jones was sneller en werd neergehaald. Middlesbrough kreeg zodoende een penalty. Latte Lath ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar zijn matige inzet werd gepakt door Noppert.

Hiervoor en hierna waren er kansen voor beide ploegen in het Riverside Stadium, waar Middlesbrough in extremis aan het langste eind trok. Na een overtreding van Sam Kersten kreeg de thuisploeg nog een penalty en Burgzorg slaagde er wel in om Noppert te passeren: 1-0. Burgzorg maakte deze zomer de overstap van FSV Mainz 05 naar Middlesbrough.

De nederlaag in Engeland is de eerste nederlaag die Van Persie leed als coach van Heerenveen. De eerste zeven oefenduels werden allemaal gewonnen, maar de voorbereiding kon dus niet in stijl worden afgesloten. Voor Heerenveen begint het nieuwe Eredivisie-seizoen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen recordkampioen Ajax.