Heitinga beleeft in alle opzichten zware avond

Atlético Madrid lijkt te moeten afhaken in de strijd om Champions League-tickets. De Madrilenen verloren het uitduel met Real Mallorca met 2-0.

In een uiterst mager duel pakte Real Mallorca in eigen huis de volle winst. Adúriz opende na 24 minuten de score, na een fout van John Heitinga. De Nederlandse international werd op slag van rust van het veld gedragen met een hoofdblessure. De oud-Ajacied ging na een duel met David Navarro naar de grond.

De verdediger werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Uit een scan bleek dat er geen sprake was van ernstig letsel. Heitinga moest ter observatie wel een nacht in het ziekenhuis blijven.

In een slechte tweede helft besliste invaller Gonzalo Castro de wedstrijd in de blessuretijd . Op aangeven van Adúriz zette de Uruguayaan de 2-0 eindstand op het scorebord.

Atlético Madrid deelt nu de vijfde plaats met Valencia, Deportivo La Coruña en Málaga. Het heeft vijf punten achterstand op Villarreal, dat op de vierde plaats staat. Een positie die recht geeft op deelname aan de Champions League voorronde. Real Mallorca klimt naar de twaalfde stek en is drie punten losgekomen van de degradatiezone.