Hekkensluiter Zenit scoort vijfmaal in een half uur

Op indrukwekkende wijze heeft Zenit Sint-Petersburg de Russische competitie hervat. De kampioen walste binnen 35 minuten met 5-1 over FC Tom Tomsk heen.

Zenit had sinds 19 april niet meer in de competitie gespeeld. Eerst had de ploeg van coach Dick Advocaat de halve finale én de finale van het toernooi om de UEFA Cup op het programma staan, vervolgens was er het EK in Oostenrijk en Zwitserland dat zorgde voor een pauze.

Omdat Zenit drie tot zes competitieduels minder had gespeeld dan de andere Russische clubs, trapte het zondag af als nummer laatst van de Premjer Liga. Zonder vedette Andrei Arsjavin ontving de club uit Sint-Petersburg nummer elf FC Tom Tomsk.

Het duel bleek een afstraffing: Zenit won met 5-1 dankzij een bliksemstart. Na zes minuten sloeg Viktor Faizulin toe, zes minuten later verdubbelde Roman Sjirokov het verschil: 2-0.

Na 35 minuten stond er zelfs een 5-1 tussenstand op het scorebord na twee goals van Anatoli Timostjoek en een tweede treffer van Faizulin. In het kleine uur dat volgde waren er geen doelpunten meer te zien. Nog wel twee geelrode kaarten, één voor elke ploeg.

Dankzij de winst heeft Zenit tien punten uit zeven duels. Koploper Rubin Kazan heeft 26 punten uit twaalf wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen