Helmond Sport hard onderuit bij koploper De Graafschap

De Graafschap maakte zijn status van koploper waar tegen Helmond Sport. Dankzij een fraai debuut van Reza Ghoochannejhad bleef SC Cambuur in het spoor.

De Graafschap-Helmond Sport 4-0Het vertrouwen van Helmond Sport-trainer Jurgen Streppel kreeg al binnen een kwartier een flinke knauw. Via de paal en het lichaam van keeper Robert van Westerop verdween de inzet van Rogier Meijer in het Brabantse doel. Twee minuten later maakte Hugo Bargas op eigen kracht de 2-0 voor De Graafschap. De Argentijn nam vijf minuten in de tweede helft de spanning weg. Invaller Jhon van Beukering voerde de score op namens de Doetinchemse koploper.

SC Cambuur-BV Veendam 1-0BV Veendam kende door het winterse weer een slechte voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Groningse formatie kwam maandag tegen Helmond Sport slecht voor de dag en bleef tegen SC Cambuur opnieuw met lege handen achter. Reza Ghoochannejhad zette met de openingstreffer na negen seconden Veendam op achterstand. Maar het bleek geen opmaat voor een monsterscore. SC Cambuur bleef ondanks de magere overwinning in het spoor van De Graafschap.

Excelsior-Haarlem 3-0De invloed van Ajax op Haarlem is vergroot. Maar tot resultaten leidde de Amsterdamse inbreng nog niet. Trainer Hennie Spijkerman zag hoe Excelsior na minder dan een kwartier met 2-0 leidde door goals van Ryan Koolwijk en Kermit Erasmus. Michal Janota maakte na ruim zeventig minuten een einde aan de Haarlemse illusies. Excelsior blijft door de zege op de vierde plaats.

FC Zwolle-FC Omniworld 2-0Art Langeler debuteerde als trainer op de bank van FC Zwolle. De noodzakelijke wisseling van de wacht – interim-duo Claus Boekweg en Jaap stam ontbeerde de papieren – ging niet ten koste van de prestaties. FC Omniworld kreeg in het Oosterenk Stadion met 2-0 klop. Elridge Rojer en Arne Slot scoorden namens FC Zwolle, dat zich handhaafde op de vijfde plaats. FC Emmen-FC Dordrecht 1-1FC Dordrecht had zich ten doel gesteld revanche te nemen voor de 4-1 nederlaag bij RBC Roosendaal. Maar pas diep in blessuretijd ontsnapte de ploeg van trainer Gert Kruys aan een nederlaag. FC Emmen leidde door een goal van centrale verdediger Sjord Paridaans lang met 1-0. Moussa Kalisse voorkwam een Dordtse miskleun.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal 0-2In de laatste tien minuten gaf RBC Roosendaal de sterke opening vaan het nieuwe jaar een vervolg. Opnieuw trad Sjoerd Ars in de schijnwerpers door na de openingstreffer van Cees Toet de zege op FC Den Bosch veilig te stellen.

Telstar-MVV 2-1Glynor Plet kon uiteindelijk wel lachen na de wedstrijd tegen MVV. De aanvaller maakte met een eigen doelpunt de openingstreffer van Furdjel Narsingh ongedaan. Maar hij nam na ruim een uur revanche door de winnende treffer voor Telstar voor zijn rekening te nemen.

FC Oss-FC Volendam 1-1FC Oss-trainer Hans de Koning verwelkomde in de winterstop zes nieuwe spelers. Ondanks het vroege doelpunt van nieuweling Rence van der Wal leverde de nieuwe impulsen niet meer dan een punt op. FC Volendam kwam in de 77ste minuut via Yannick de Wit langszij en daardoor blijft FC Oss in de onderste regionen van Jupiler League.

Fortuna Sittard-FC Eindhoven 2-3Fortuna Sittard kwam met de drie nieuwelingen Harrie Gommans, Edwin Linssen en Yoann de Boer aan de aftrap tegen FC Eindhoven. Het vertaalde zich niet in een positief resultaat. Twee keer maakte de Limburgse gastheer een achterstand ongedaan, maar op de derde treffer van FC Eindhoven van Jeffrey Vlug bleef Fortuna Sittard een antwoord schuldig.