Helmond Sport verstevigt koppositie en rekent af met MVV

Reacties

Helmond Sport heeft heel goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij MVV Maastricht is er met 1-2 gewonnen en werd de koppositie verstevigd. De Helmonders staan nu drie punten los, boven nummer twee FC Den Bosch.

Helmond Sport verstevigt koppositie en rekent af met MVV
© Pro Shots
MVV Maastricht
MVV Maastricht
1 - 2
Helmond Sport
Helmond Sport

De formatie van Kevin Hofland begon de wedstrijd als koploper na twaalf speelrondes. Door het verlies van Excelsior tegen Cambuur (0-1) kon Helmond Sport uitstekende zaken doen in de strijd om de koppositie. Een ongekende luxe voor de bezoekers.

MVV kwam op heel fraaie wijze op voorsprong via Silva Tamas. De spits krulde de bal vanaf de linkerflank feilloos achter doelman Wouter van der Steen: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Het antwoord van Helmond Sport kwam razendsnel nadat een hoekschop al vallend werd binnen geschoten door Tobias Pachonik: 1-1 na een half uur in De Geusselt.

Klik op de tekst om de goal te zien. 

In de tweede helft was het Helmond Sport dat op jacht ging naar de drie punten. Kort na rust kreeg spits Dario Sits direct een mogelijkheid, maar de twintigjarige Let schoot hard over. Na goed voorbereidend werk van Amir Absalem kwam Lennerd Daneels daarna in kansrijke positie, maar de één-op-één met MVV-doelman Romain Matthys werd knap gehouden, ook de rebound van Sits werd niet benut. In de counter kreeg Timas de uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede van de avond te maken, maar zijn inzet werd fraai gepareerd door Van der Steen.

De Letse topschutter Sits wist kort voor tijd dan toch de vierhonderd meegereisde bezoekers te laten juichen. Hij schoot zijn vierde doelpunt tegen de touwen in dienst van Helmond Sport, nadat de vrije bal van Theo Golliard pal voor zijn voet belandde. MVV moest toen op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen bleven lang uit. Vlak voor tijd kreeg nota bene doelman Matthys nog de kans om een punt te redden, maar zijn poging ging er niet in.

Helmond Sport doet daardoor heel goede zaken en neemt de drie punten mee naar Brabant. Na de vijfde uitzege van het seizoen heeft de trotse koploper drie punten voorsprong op de eerste achtervolger.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Helmond Sport
12
8
3
1
22-12
+10
27
2
FC Den Bosch
12
7
3
2
25-12
+13
24
3
Excelsior
12
7
2
3
29-18
+11
23
4
De Graafschap
12
6
4
2
29-21
+8
22
* Actueel tot en met 27 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer MVV Maastricht
Meer over MVV Maastricht
Meer Helmond Sport
Meer over Helmond Sport
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.