Helmond Sport weer aan kop, FC Dordrecht dankt flaterende Ajacied Dies Janse

Reacties

Helmond Sport heeft zich terug aan de kop van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De Kattenmeppers wonnen bij Jong PSV. FC Dordrecht won knap bij een versterkt Jong Ajax.

Helmond Sport weer aan kop, FC Dordrecht dankt flaterende Ajacied Dies Janse
Jong PSV
Jong PSV
1 - 3
Helmond Sport
Helmond Sport

Het is stuivertje wisselen aan kop in de KKD. Helmond Sport was even alleenheerser, maar verloor vorige week prompt thuis van FC Volendam (2-3). Door te winnen van Jong PSV kon de ploeg van trainer Kevin Hofland zich weer naast medekoplopers Excelsior en FC Den Bosch nestelen. Dat lukte, want de ploeg van de oud-international, die een warme geschiedenis op De Herdgang kende, wervelde in de openingsfase langs de talenten.

Een kwartier lang werden de Eindhovenaren van het kastje naar de muur gespeeld. Daardoor lag de ploeg van trainer Alfons Groenendijk ook al vroeg in de touwen. Lennerd Daneels opende na twee minuten de score. Anthony van den Hurk en Jonas Scholz maakten er binnen vijftien minuten 0-3 van.

Daarmee was het gespeeld. Jong PSV probeerde zich nog wel in de wedstrijd te knokken, maar was niet opgewassen tegen de revelatie van de seizoenstart. Helmond Sport zag Marcus Younis nog een eretreffer maken namens de Eindhovenaren, maar de derbyzege kwam nooit in gevaar. Daardoor ziet Hofland zijn ploeg opklimmen naar de gedeelde eerste plaats op de ranglijst.

Raddraaiers verstieren zege
Overigens was het niet alleen maar hosanna voor Helmond Sport, want de meegereisde fans maakten er op onbegrijpelijke wijze nog een puinhoop van. Terwijl het duel allang in een plooi lag, werd vlak voor het laatste fluitsignaal vuurwerk op het veld gegooid. De arbitrage was genoodzaakt het duel te staken, waarna Hofland het uitvak tot kalmte moest manen. Dat lukte, waarna de wedstrijd uitgespeeld werd.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 1
FC Dordrecht
FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft onder trainer Melvin Boel de flow van afgelopen seizoen nog niet te pakken, maar op De Toekomst werd er geknokt voor iedere meter. Devin Haen, gehuurd van Feyenoord, zorgde vlak voor rust voor de openingstreffer voor de Schapenkoppen. Daardoor moesten de Amsterdammers, met Benjamin Tahirovic en Kristian Hlynsson in de ploeg, op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, waardoor FC Dordrecht zich naar de subtop van de KKD heeft gevochten. Voor Dies Janse eindigde het duel extra vervelend, want de talentvolle Ajacied ging bij de 0-1 in de fout en pakte diep in blessuretijd nog een rode kaart.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Excelsior
8
5
2
1
23-11
+12
17
2
FC Den Bosch
8
5
2
1
15-4
+11
17
3
Helmond Sport
8
5
2
1
14-7
+7
17
4
De Graafschap
8
4
2
2
20-15
+5
14
5
FC Eindhoven
8
3
3
2
10-6
+4
12
6
Telstar
8
3
3
2
12-9
+3
12
7
FC Dordrecht
8
3
3
2
9-9
0
12
* Actueel tot en met 30 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.