Heracles blijft bovenin meedraaien na zege op ADO

Heracles Almelo blijft het onverminderd uitstekend doen. In het uitduel met ADO Den Haag stapte de ploeg met een 4-1 overwinning van het veld.

Heracles Almelo kwam blakend van zelfvertrouwen naar Den Haag. De thuisploeg verwelkomde de in genade aangenomen Ricky van den Bergh terug in de basisopstelling. De middenvelder was uit de selectie gezet na ruzie met coach Raymond Atteveld, maar door bemiddeling van aanvoerder Danny Buijs keerde de Hagenaar terug in het keurkorps.

In de eerste helft waren het de bezoekers die de dienst uitmaakten. De ploeg van Gertjan Verbeek nam ook al snel de leiding. Bas Dost volleerde met de binnenkant - en in grote vrijheid - een voorzet van Willy Overtoom binnen.

Nadat Everton een grote kans had gemist viel na 22 minuten de 2-0. Een hoge voorzet van Tim Breukers kon niet worden weggewerkt door de schutterende AD)-defensie. Everton behield het overzicht en bood Dost de kans op zijn tweede. Atteveld greep in en haalde de hopeloos falende en dicht tegen uitsluiting aanzittende centrale verdediger Csaba Horváth naar de kant.

Na de rust begon ADO fanatiek aan een offensief. Van den Bergh kreeg kansen op aansluiting, maar de middenvelder had zijn vizier onvoldoende opgepoetst tijdens zijn verbanning. Twintig minuten voor tijd vond Buijs koppend de aansluiting.

Terwijl de gelijkmaker in de lucht in, ontsnapte Overtoom voor Heracles. Lorenzo Piqué kon de middenvelder slechts stuiten met een overtreding en mocht niet klagen dat scheidsrechter Björn Kuipers coulant was met slechts geel. Invaller Marko Vejinovic had echter een perfecte vrije trap in huis en passeerde Barry Ditewig.

In de slotfase beloonde Overtoom een uitstekende wedstrijd met een treffer en bepaalde de eindstand op 4-1.