Heracles maakt indruk met overwinning tegen Leverkusen

Heracles Almelo heeft het Bayer Leverkusen van Peter Bosz verrast. Het elftal van Frank Wormuth won zondagmiddag met 3-4 op het trainingscomplex van de nummer vier van de Bundesliga.

Het resultaat van Heracles is alleen maar knapper wetende dat Leverkusen niet eens met een B-team speelde. Het was een mix van vaste basisspelers en reserves aan Duitse zijde, wel hield Bosz zijn sterspeler Kai Havertz aan de kant.

Silvester van der Water opende in de elfde minuut de score op aangeven van Cyriel Dessers. Heracles had het daarna lastig en had geluk bij een poging van Leon Bailey tegen de paal. Vlak voor rust sloegen de Heraclieden opnieuw toe. De van PSV gehaalde Mauro Júnior scoorde met een schot in de verre hoek.

Leverkusen stelde na rust orde op zaken via de buitenspelers. In een periode van drie minuten scoorden Paulinho en Bailey allebei. Maar Heracles toonde veerkracht. Uit een pass van Mauro Júnior zette Dessers de bezoekers weer op voorsprong. Heracles-aanwinst Adrian Szöke zorgde nog voor de 2-4 in de open slotfase. Uit een strafschop bepaalde Leverkusen-spits Lucas Alario de eindstand op 3-4.

Voor Heracles was dit de laatste test voor de Eredivisie-start. Volgend weekend komt SC Heerenveen naar Almelo. Leverkusen speelt deze zondag om 17.00 uur met het andere deel van de selectie nog vriendschappelijk tegen Vitesse.