Het prijzengeld van Engeland en Spanje: dit staat er nog op het spel in de EK-finale

Reacties

Zondagavond is het zo ver: Spanje en Engeland vechten uit wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen. Buiten de prestigieuze eer staat er ook in financieel opzicht het nodige op het spel. Voetbal International schetst je wat beide landen tot nu toe al hebben verdiend en wat daar na de finale nog bij gaat komen.

Het prijzengeld van Engeland en Spanje: dit staat er nog op het spel in de EK-finale
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

Het prijzengeld dat de deelnemende landen opstrijken, is verdeeld over verschillende bedragen die voorafgaand en tijdens het toernooi zijn verdiend. Zo krijgen landen een startpremie, leveren overwinningen en gelijke spelen in de groepsfase een bedrag op en heb je telkens recht op een extra miljoenensom bij het bereiken van de achtste finale, kwartfinale, halve finale en de finale.

Bekijk in de grafiek hieronder de corresponderende bedragen

Verdiensten Spanje en Engeland
Hoewel Spanje en Engeland allebei in de finale staan, hebben ze tot nu toe niet evenveel miljoenen bij elkaar gesprokkeld. Dat komt omdat de Engelsen twee keer gelijk hebben gespeeld in de groepsfase (tegen Denemarken en Slovenië, red.). Spanje won tot nu toe al zijn wedstrijden op het EK en dat heeft ervoor gezorgd dat de teller op 20,25 miljoen euro staat. Engeland heeft tot nu toe 19,25 miljoen euro bij elkaar gespeeld. Voor de EK-winnaar komt er nog een extra bedrag van acht miljoen euro bij. De verliezend finalist moet het met een extra vijf miljoen euro doen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.