Hiddink raakt Premier League-record kwijt aan Postecoglou

Reacties

Ange Postecoglou is een schot in de roos gebleken voor Tottenham Hotspur. De manager staat met zijn ploeg bovenaan in de Premier League en heeft maandagavond geschiedenis geschreven.

Hiddink raakt Premier League-record kwijt aan Postecoglou
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
Fulham
Fulham

Tottenham won met 2-0 van Fulham en heeft na negen wedstrijden 23 punten verzameld. In de geschiedenis van de competitie was er nooit een trainer die meer punten haalde uit zijn eerste negen duels. Het oude record stond op naam van Guus Hiddink, die na zijn eerste negen duels bij Chelsea 22 punten had gehaald. Mike Walker presteerde hetzelfde bij Norwich City.

Postecoglou, die net als Hiddink in het verleden bondscoach van Australië was, werd afgelopen zomer door Tottenham weggehaald bij Celtic. Met zijn ploeg staat de oefenmeester nu twee punten voor op Manchester City en Arsenal en drie punten op Liverpool.

Hoeveel punten de managers van die teams uit hun eerste negen Premier League-wedstrijden haalden? Pep Guardiola (2016/17) kwam op twintig punten, Mikel Arteta (2019/20) op veertien en Jürgen Klopp (2015/16) op twaalf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.