Higuaín haalt herinneringen op en lacht om Arsenal

Reacties

Gonzalo Higuaín had negen jaar geleden zomaar over kunnen stappen naar Arsenal. De Londenaren zetten uiteindelijk een streep door zijn komst. De reden voor het afhaken kon op maar weinig begrip rekenen van de Argentijnse spits.

Higuaín haalt herinneringen op en lacht om Arsenal
© Pro Shots

Higuaín speelt momenteel in de MLS voor Inter Miami. In een groot interview met het Argentijnse TyC Sports keek hij alvast terug op zijn loopbaan. Eind 2022 loopt immers zijn contract af en het is nog maar de vraag of hij doorgaat.

Negen jaar geleden was dat heel anders. Higuaín scoorde er enkele jaren op los in het shirt van Madrid, maar de moordende concurrentie bij Real Madrid zorgde ervoor dat het kwam tot een transfer. Voordat hij uiteindelijk naar Napoli overstapte, sprak de spits met Arsenal. 'We hadden veel contact gehad, maar ze gingen uiteindelijk voor Özil. Ze betaalden zo'n tachtig miljoen', aldus de aanvaller, die wat betreft de transfersom iets te hoog zat. Arsenal betaalde wel een toenmalig recordbedrag, een kleine vijftig miljoen euro werd overgemaakt aan Real Madrid voor de ploeggenoot van Higuaín (foto).

'Ze vertelden me dat ze geen geld hadden. "Je bent te duur", kreeg ik te horen', zo haalde Higuaín de gesprekken van destijds er nog maar eens bij. Inmiddels is die argumentatie reden voor een flinke lachbui. 'Twee dagen later ging Özil voor een enorm bedrag wél!'

Uiteindelijk verkaste hij naar Napoli, waar hij ook de doelpunten aaneenreeg. Na een veelbesproken transfer naar Juventus en een korte tijd bij Chelsea kwam hij vervolgens in de Verenigde Staten terecht.

Özil kende enkele fijne jaren bij Arsenal, maar vertrok door de achterdeur. De grootverdiener stapte uiteindelijk in 2021 transfervrij over naar Fenerbahçe, waar hij inmiddels ook niet meer zo geliefd is.

Spelersprofiel

G. Higuaín


Geboortedatum:
10 december 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Brest
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
89 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.