Hoe Van de Beek bijdroeg aan de overwinning van darter Van Duijvenbode

Reacties

Donny van de Beek heeft een bijdrage geleverd aan de overwinning van darter Dirk van Duijvenbode op Ross Smith in de derde ronde van het WK Darts. De middenvelder wist zijn landgenoot te tergen, door hem te wijzen op uitspraken die Smith deed in de aanloop naar de wedstrijd.

Hoe Van de Beek bijdroeg aan de overwinning van darter Van Duijvenbode
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tijdens de wedstrijd werd al duidelijk dat er irritaties waren tussen Van Duijvenbode en Smith. Zo stoorde de Nederlander zich aan de Engelsman en deed hij zijn tegenstander een keer na. Van Duijvenbode, die vijf matchdarts overleefde, vertelde op de persconferentie na afloop dat de irritaties al voor de wedstrijd begonnen.

'Ik vond dat hij wat stoer deed. Op voorhand wees Donny van de Beek me erop. Hij appte mij en zei: "Hoor je wat die Ross Smith zegt?" Ik had zijn interview bij Viaplay gezien, maar niet zijn interview bij Sky. Daarin zei hij dat ik mijn overwinning uitbundiger vierde dan dat hij op het EK deed. En hij zei dat ik banger voor hem was dan hij voor mij. Ik denk: gast, ik ben helemaal niet bang voor jou.'

Van Duijvenbode geeft toe dat hij getergd was door de uitspraken van Smith. 'Dat zijn dingen waar ik dan aan denk als ik achtersta. Het maakt me dan niet uit hoe, maar ik blijf gewoon vechten en geef niet op. Hij was niet irritant op het podium, hoor. Maar af en toe zag ik hem wel uitbundig juichen, terwijl hij dus juist dingen over mij liep te zeggen.' Van Duijvenbode maakte een 2-3 achterstand in sets goed (4-3) en neemt het vrijdagavond op tegen landgenoot Michael van Gerwen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.