Hoffenheim en Schalke hebben droomstart in Bundesliga

Schalke 04 en 1899 Hoffenheim boekten overtuigende zeges op de eerste speeldag van de Bundeliga. Werder Bremen liep meteen tegen het eerste puntenverlies aan.

Schalke 04-Hannover 96 3-0Fred Rutten zag zijn ploeg uitstekend beginnen tegen Hannover. Na acht minuten spelen, leidde Schalke al met 2-0. Marcelo Bordon kopte in de tweede minuut raak na een hoekschop van Ivan Rakitic. Bordon was ook betrokken bij de 2-0. De Braziliaanse verdediger won opnieuw een kopduel na een corner en Kevin Kuranyi tikte vervolgens de tweede Schalke-goal binnen. Kuranyi kopte ook de 3-0 eindstand op het scorebord.

Arminia Bielefeld-Werder Bremen 2-2Markus Rosenberg zette Werder Bremen tot twee keer toe op voorsprong, maar groeide niet uit tot matchwinner omdat ook Artur Wichniarek twee keer doel trof. Tien minuten voor tijd zorgde Rosenberg voor 1-2 na voorbereidend werk van Boubacar Sanogo, maar een minuut later was het alweer gelijk. Robert Tesche brak door op links en legde keurig terug op Wichniarek. De Pool rondde koel af, waardoor de ploeg van Michael Lamey een punt pakte. Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 2-3Spektakel in Leverkusen, waar Borussia Dortmund een knappe zege boekte tegen het thuisspelende Bayer. Hadeo Valdez had een belangrijk aandeel in de overwinning van de gasten. De Paraguayaan opende al na vier minuten de score en bereidde de 1-2 van Florian Kringe voor. Vlak na rust kopte Neven Subotic de 1-2 binnen. De 2-3 van Stefan Kiessling kwam te laat voor Bayer.

Energie Cottbus-1899 Hoffenheim 0-3Hoffenheim debuteerde met een sensationele zege in de Bundesliga. Op bezoek bij Energie Cottbus werd met liefst 3-0 gewonnen. Demba Ba en Vedad Ibisevic bleken goud waard voor de gasten. Bij de 0-1 legde Ba koppend terug op de scorende Ibisevic. Bij de 0-2 waren de rollen omgekeerd en was Ibisevic de aangever en Ba de afmaker. De 0-3 was opnieuw van Ibisevic, die raak kopte na een voorzet van Selim Teber.

VfL Wolfsburg-1. FC Köln 2-1Het gepromoveerde Köln kwam op bezoek in Wolfsburg op voorsprong door een kopbal van Milivolje Novakovic, maar de gasten dropen af met nul punten. Christian Gentner maakte vlak na rust gelijk, waarna Zvjezdan Misimovic met een schot in de korte hoek de zege van Wolfsburg veilig stelde.

Karlsruher SC-VfL Bochum 1-0Na een half uur spelen haalde Christian Eichner uit vanaf twintig meter en de bal verdween in de verre hoek. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd in Karlsruher.