Højbjerg trekt deur bij Tottenham Hotspur achter zich dicht

Reacties

Olympique Marseille heeft zich versterkt met Pierre-Emile Højbjerg. De 28-jarige Deen wordt komend seizoen gehuurd van Tottenham Hotspur, maar in het contract is een verplichte koopoptie opgenomen.

Højbjerg trekt deur bij Tottenham Hotspur achter zich dicht
© Pro Shots

Een aantal jaar geleden was Højbjerg nog in beeld bij Ajax, maar destijds verkoos hij een stap van Southampton naar Tottenham Hotspur boven een overgang naar Amsterdam. Hij kostte destijds ruim zestien miljoen euro. In vier seizoenen speelde de middenvelder liefst 184 duels voor de Noord-Londense club.

Na dit seizoen is Marseille verplicht om hem definitief over te nemen. Volgens The Athletic gaat het om een bedrag van maximaal twintig miljoen euro. Marseille eindigde afgelopen seizoen achtste in de Ligue 1. Na Mason Greenwood (Manchester United), Ismaël Koné (Watford), Bamo Meïté (Lorient) en Lilian Brassier (gehuurd van Stade Brest) is Højbjerg de vijfde zomeraanwinst.

Højbjerg komt uit de jeugdopleiding van Bayern München en werd door die club aan Augsburg en Schalke 04 verhuurd, alvorens hij de overstap maakte naar Southampton. Daarnaast is hij 81-voudig international van Denemarken.

Spelersprofiel

P. Højbjerg


Geboortedatum:
5 augustus 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
København
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Olympique Marseille
Nationaal team:
Denemarken
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.