Horrorschema als echte test: Engelse media blikken vooruit voor Slot

Reacties

Hoewel Liverpool bovenaan staat in de Premier League, zijn er twijfels rondom het elftal van manager Arne Slot. Het 'makkelijke' programma is daar volgens Engelse media de reden voor. Richting het begin van een 'horrorschema' wordt er vooruitgeblikt.

Horrorschema als echte test: Engelse media blikken vooruit voor Slot
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
Zo 20 okt.
17:30
Chelsea
Chelsea

'Het horrorschema verdeeld over drie competities kan de eerste Liverpool-campagne van Slot bepalen', kopt Sky Sports boven een groot artikel over de moeilijke maanden die Liverpool voor de boeg heeft. 'Slot heeft Liverpool naar de top van de Premier League geleid, toch lijkt het erop dat niet iedereen, zelfs Slot niet, ervan overtuigd is dat Liverpool een echte kanshebber is voor de titel. Dit heeft te maken met het niveau van de tegenstanders waarmee ze tot nu toe te maken hebben gehad.'

Liverpool speelde dit seizoen tegen Ipswich Town, Brentford, Manchester United, Nottingham Forest, Bournemouth, Wolverhampton Wanderers en Crystal Palace, clubs die momenteel niet in de topnegen van de Premier League staan. Met Chelsea, Arsenal en Brighton & Hove Albion als eerstvolgende tegenstanders in de competitie, komt daar spoedig verandering in.

Er is wel vertrouwen bij de fans. Bij de BBC laten ze ook regelmatig supporters aan het woord. Die zijn erg enthousiast over Slot. 'De transitie van Klopp naar Slot is verbazingwekkend soepel verlopen. De rustige transferperiode lijkt daarbij geholpen te hebben, net als de chaos bij de andere topclubs. Slot bouwt nu al krediet op om zich later in het seizoen over eventuele hordes heen te werken.'

Die hordes komen eraan en staan dicht op elkaar. De hele maand wordt pittig voor Liverpool. Je zou kijkend naar het schema van de club kunnen stellen dat er op 24 november voor het eerst weer een beetje ademgehaald kan worden. Dan is degradatiekandidaat Southampton de tegenstander in de Premier League. Daarvoor speelt Liverpool louter tegen toptegenstanders in de Premier League, Champions League en League Cup.

Krijgt Cody Gakpo meer speeltijd door het zware speelschema? Hij kreeg dit seizoen nog maar één basisplaats in de Premier League.
© Pro Shots
Krijgt Cody Gakpo meer speeltijd door het zware speelschema? Hij kreeg dit seizoen nog maar één basisplaats in de Premier League.

Na het duel met Southampton moet Slot weer aan de bak met Liverpool, omdat dan de topwedstrijden tegen Real Madrid en Manchester City op het programma staan. In totaal speelt Liverpool nog zeventien officiële wedstrijden in 2024, daar komt nog een wedstrijd bij als Liverpool een ronde verder komt in de League Cup.

Is het schema van Liverpool dan inderdaad zo zwaar? Opta liet er een ingewikkelde berekening op los. Gekeken naar de eerstvolgende tien Premier League-wedstrijden, treft Liverpool inderdaad gemiddeld de sterkste tegenstanders. Het verschil met het arme Southampton, bungelend boven de laatste plek, is echter niet heel groot.

© Opta

De eerstvolgende tien wedstrijden

van Liverpool in alle competities


Zo 20 okt.

Wo 23 okt.

Zo 27 okt.

Wo 30 okt.

Za 2 nov.

Di 5 nov.

Za 9 nov.

Zo 24 nov.

Wo 27 nov.

Zo 1 dec.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.