HSV en Schalke lossen Hoffenheim af als koploper

Leverkusen stootte de verrassende debutant Hoffenheim van de troon. Hamburger SV, Schalke 04 en Borussia Dortmund profiteerden en zijn nu gedeeld koploper.

HSV en Schalke lossen Hoffenheim af als koploper

Bayer Leverkusen-1899 Hoffenheim 5-2Op de derde speeldag is 1899 Hoffenheim tegen zijn eerste puntverlies opgelopen. De verrassende koploper van de Bundesliga moest in een doelpuntrijke zijn meerdere erkennen in Bayer Leverkusen, dat dankzij Karim Hagui en Manuel Friedrich al na ruim een kwartier een voldoende basis legde voor de uiteindelijke 5-2 zege.

Schalke 04-VfL Bochum 1-0Schalke 04 heeft zich hersteld van de bittere uitschakeling in de Champions League. De kleine Revierderby tegen VfL Bochum leverde de ploeg van trainer Fred Rutten drie punten op, ook al was het optreden niet verheffend. Uit een voorzet van Rafinha kopte Heiko Westermann voor rust de enige treffer van de middag binnen. Schalke is dankzij de zege een van de drie koplopers in de Bundesliga. Voor Bochum eindigde het duel in een nog grotere teleurstelling na de rode kaart voor Christian Fuchs.

Energie Cottbus-Borussia Dortmund 0-1Onder nieuwe trainer Jürgen Klopp is Borussia Dortmund bezig aan de beste seizoenstart in vijf jaar. Energie Cottbus bleek opnieuw een welkome gastheer voor BVB, dat voor de zesde keer op rij terugkeerde met de drie punten. Het doelpunt van Neven Subotic was voldoende voor de verdiende overwinning. Aanwinst Young-Pyo Lee bleef vanwege trainingsachterstand aan de kant.

Arminia Bielefeld-Hamburger SV 2-4Hamburger SV heeft zich in de kop van de Bundesliga genesteld. In de eerste helft leek het echter niet op een goede middag voor trainer Martin Jol. Mede door een ongelukkig optreden van Joris Mathijsen - hij veroorzaakte onder meer een strafschop - kwam Arminia Bielefeld op een 2-0 voorsprong. HSV toonde veerkracht. Nadat Bastian Reinhardt de achterstand ongedaan had gemaakt, brachten treffers van Ivica Olic en Davd Jarolim de Rothosen de overwinning

Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 3-2Het eerste optreden van olympia-ganger Diego eindigde in een teleurstelling. Ondanks de inbreng van de Braziliaanse spelmaker keerde Werder Bremen met lege handen huiswaarts. De stemming bij tegenstander Borussia Mönchengladbach een stuk beter. Trainer Jos Luhukay pakte zijn eerste punten van het seizoen en is de rode lantaarn kwijt. Alexander Baumjohann besliste met een solo over zeventig meter inclusief een treffer (3-0) halverwege de tweede helft de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen