Huijsen hard op weg naar de Premier League

Reacties

Alles wijst erop dat Dean Huijsen zijn loopbaan gaat vervolgen bij AFC Bournemouth. Verschillende betrouwbare Engelse én Italiaanse media maken donderdag melding van akkoord tussen Juventus en de Premier League-club over de transfervoorwaarden.

Huijsen hard op weg naar de Premier League
© Pro Shots

De negentienjarige Huijsen, een Spaanse Nederlander, stond er lang goed op bij Juventus. Tot een doorbraak in het eerste elftal van de Italiaanse recordkampioen komt het echter niet. Huijsen werd vorig seizoen al verhuurd aan AS Roma en is nu hard op weg naar Engeland.

Bournemouth zal volgens de berichten vijftien miljoen euro betalen voor Huijsen, die met bonussen nog drie miljoen euro extra kan verdienen voor Juventus. De verwachting is dat de mandekker nog deze week medisch gekeurd gaat worden bij de werkgever van Justin Kluivert.

Huijsen speelde sinds 2021 in de opleiding van Juventus, nadat hij daarvoor in de kweekvijver van Málaga had gezeten. Hij speelde één wedstrijd in het eerste elftal van Juve, een invalbeurt tegen AC Milan, en kwam vorig seizoen tot veertien duels voor Roma. Huijsen kwam alleen in de tweede seizoenshelft uit voor de ploeg van José Mourinho.

In aanloop naar zijn debuut bij Juventus sprak VI al met Dean Huijsen: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.