Hull City dichter bij Premier League na zege op Watford

De finale van de play-offs om een plaats in de Premier League gaat tussen Hull City en Bristol City. The Tigers uit Hull kwalificeerden zich dankzij een tweede duidelijke overwinning op Watford: 4-1.

Afgelopen weekeinde had Hull op bezoek bij Watford al met 2-0 gezegevierd. Voor eigen publiek begon de thuisploeg woensdag echter met een snelle tegenvaller, want al in de twaalfde minuut zorgde Darius Henderson met een schot van dichtbij voor hoop bij de bezoekers: 0-1.

Vlak voor rust was het routinier Nick Barmby, die met een kopbal in de kluts voor de 1-1 van Hull tekende. Het duel bleef enigszins spannend tot Caleb Folan in de zeventigste minuut raak kopte: 2-1. In de minuten die volgden stelden Richard Garcia en Nathan Doyle de finaleplaats van de ploeg van coach Phil Brown veilig.

Op zaterdag 24 mei ontmoeten The Tigers Bristol City op Wembley voor het beslissende play-offduel. Hull was in het Championship als derde geëindigd, net voor het als vierde genoteerde Bristol.