Bristol City naar finale om plek in Premier League

Bristol City is erin geslaagd Crystal Palace uit te schakelen in de strijd om promotie naar de Premier League. Na de 2-1 zege in het heenduel in Londen, waren The Robins ook thuis met 2-1 te sterk.

Voor die score had Bristol overigens wel een verlenging nodig. Crystal Palace leidde namelijk na negentig minuten met 1-0 door een doelpunt van Ben Watson, die met een boogbal knap raak kopte van buiten het strafschopgebied. Watson miste echte ook een penalty (paal), waardoor de stand over twee duels gelijk bleef aangezien uitgoals niet dubbel tellen in de play-offs in Engeland.

Lee Trundle leidde de wederopstanding van Bristol City in. De man die vlak voor het einde van de reguliere speeltijd op de lat had geschoten, mikte de bal met links nu wel beheerst in de hoek. In de tweede helft van de verlenging knalde Michael McIndoe de 2-1 binnen. Hij schoot raak uit een indirecte vrije trap, waardoor de onderlinge stand opliep naar 4-2.

Bristol City weet woensdagavond wie de tegenstander is in de finale op 24 mei op Wembley. Hull City heeft de beste papieren door de 2-0 overwinning bij Watford uit de heenwedstrijd. Degene die de finale wint, promoveert naar het hoogste niveau in Engeland.