Huntelaar achterhaalt Makaay en aast op record Fischer

Klaas-Jan Huntelaar blijft records neerzetten dit seizoen bij Schalke 04. De Nederlandse spits maakte tijdens het 1-1 gelijkspel van zondag bij 1899 Hoffenheim zijn 23ste Bundesligatreffer van het seizoen.

Huntelaar achterhaalt Makaay en aast op record Fischer

Met die goal evenaart Huntelaar het Nederlandse Bundesliga-record, dat nog altijd stond op naam van Roy Makaay. De inmiddels afgezwaaide aanvaller maakte in het seizoen 2003/04 23 goals bij Bayern München.

Huntelaar, die inmiddels weer gedeeld topscorer van Duitsland is samen met Bayern München-spits Mario Gomez, krijgt door zijn aanhoudende doelpuntenstroom ook steeds meer zicht op het clubrecord bij Schalke. Klaus Fischer maakte in het seizoen 1975/76 liefst 29 treffers. Ook in 1976/77 was hij met 24 goals vaker trefzeker dan Huntelaar op dit moment.

Door de treffer van zondag mag Huntelaar zich bovendien de meest productieve buitenlander ooit in dienst van Schalke noemen. Die eervolle vermelding deelde hij voor zondag nog met de Deen Ebbe Sand (22 doelpunten in het seizoen 2000/01).

Inclusief de strijd om de DFB-Pokal en de Europa League staat de teller voor Huntelaar dit seizoen al op 41 doelpunten voor Schalke (in veertig wedstrijden). Bovendien maakte hij ook nog eens vijf goals namens Oranje. De voormalige Ajacied heeft nog zes wedstrijden in de Bundesliga te gaan om zijn doelpuntentotaal te vergroten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's