Huntelaar redt punt voor Schalke 04 tegen Hoffenheim

Schalke 04 heeft de midweekse Europese kater slechts gedeeltelijk weggespoeld. Zondag kwam de formatie van het trainer Huub Stevens op bezoek bij 1899 Hoffenheim niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee liet Schalke als nummer drie van de Bundesliga bovendien de mogelijkheid onbenut weg te lopen van Borussia Mönchengladbach, dat eerder op de dag met 2-1 bij Hannover 96 had verloren.

Grootste sta-in-de-weg voor Schalke was Hoffenheim-goalie Tom Starke, die zijn ploeg met enkele fraaie reddingen op inzetten van onder anderen Klaas-Jan Huntelaar, Raúl en Jefferson Farfán naar de 1-0 overwinning leek te loodsen. Uiteindelijk bezorgde Huntelaar Die Knappen tien minuten voor tijd een verdiend punt. De Oranje-international benutte de strafschop, nadat zijn ploeggenoot Chinedu Obasi door rechtsback Andreas Beck onderuit was gehaald. Het was zijn 41ste officiële Schalke-treffer dit seizoen.

Maar het team van Stevens, dat zich na de 2-4 thuisnederlaag tegen Athletic de Bilbao in de Europa League weinig illusies meer maakt over de volgende ronde, bracht aanvallend te weinig om aanspraak te maken op de zege

Schalke 04 keek dan ook vijftig minuten tegen een achterstand aan. De weer fitte keeper Lars Unnerstall beleefde een weinig aangename rentree na zes weken blessureleed. Na een half uur spelen had hij aanvaller Sven Schipplock (door Hoffenheim-coach Markus Babbel in de basis opgesteld ten faveure van de gepasseerde Ryan Babel) onreglementair afgestopt. Routinier Sejad Salihovic opende vanaf elf meter de score.

1899 Hoffenheim, waar Edson Braafheid evenals Babel negentig minuten op de bank bleef, stevent intussen af op een recordaantal gelijke spelen. Van de veertien thuisduels zijn er negen in een remise geëindigd. Door de laatste puntendeling blijft het team op de tiende plaats. Foto: VI Images