Ibrahimovic schiet Internazionale langs Reggina

Koploper Internazionale is erin geslaagd om de zeven punten marge op achtervolger Juventus -dat zaterdag het uitduel met AS Roma met 4-1 won- te behouden. Subtoppers Genoa en Fiorentina maakten eveneens geen fout.

Internazionale-Reggina 3-0Na elf minuten had de thuisploeg de zege al in de knip. Na zes minuten opende Esteban Cambiasso de score. De Argentijn leek in buitenspelpositie te staan toen hij scoorde. De assist van Mario Balotelli werd namelijk onderweg nog beroerd door Dejan Stankovic. Vijf minuten later werd Alessandro Mancini in het strafschopgebied van Reggina ten val gebracht door verdediger Carlos Valdes. Zlatan Ibrahimovic schoot de penalty laag binnen.

Reggina ging op zoek naar de aansluitingstreffer en had bijna succes via Andrea Costa en Francesco Cozza, maar de inzetten van de Reggina-aanvallers belandden op paal en lat. Tien minuten na rust maakte op briljante wijze Ibrahimovic aan alle onzekerheid een einde. De Zweedse spits dribbelde langs drie verdedigers van de uitploeg en rondde van buiten het strafschopgebied af met een lob: 3-0.

Genoa-Udinese 2-0Genoa blijft in de race voor een ticket voor de Champions League komend seizoen. na zestig minuten opende Giuseppe Sculli de score. De spits van Genoa had al veel kansen verprutst. Het doelpunt ontstond uit een counter nadat in het strafschopgebied van Genoa Udinese-spits Antonio Floro Flores onhandig was neergelegd door Iván Juric. Scheidsrechter Nicola Ayroldi zag er geen strafschop in.

De arbiter haalde een kwartier later wederom de woede van Udinese op zijn hals. Flores was doorgebroken richting doelman Rubinho, maar Ayroldi negeerde het voordeel en floot af voor een eerdere overtreding. Alexis Sánchez ontving vervolgens de rode kaart nadat hij sarcastisch applaudiseerde voor de leidsman. In blessuretijd scoorde Diego Milito de 2-0 en besliste het duel.

Fiorentina-Siena 1-0Fiorentina boekte na twee nederlagen weer een zege. In een matig duel was Adrian Mutu de matchwinner. De Roemeen schoot ruim een kwartier voor tijd van dichtbij een voorzet van Massimo Gobbi achter Siena-goalie Gianluca Curci.