'Ik begrijp het vertrek van Stengs bij Feyenoord wel'

Reacties

Het aanstaande vertrek van Calvin Stengs bij Feyenoord zorgde voor behoorlijk wat verrassende reacties in Rotterdam-Zuid. Kenneth Perez snapt de deal met Major League Soccer-club Charlotte FC vanuit beide partijen echter wel.

'Ik begrijp het vertrek van Stengs bij Feyenoord wel'
© Pro Shots

'Ik begrijp het wel', begon de Deen zijn betoog bij ESPN. 'Feyenoord heeft zes miljoen betaald, krijgt er nu acht. Je hebt twee miljoen winst of speelt in elk geval quitte', verbeterde Perez zichzelf, nadat presentator Milan van Dongen het doorverkooppercentage voor OGC Nice ter tafel bracht.

'Ik denk dat ze hebben ingeschat: met Stengs winnen we de oorlog niet en dat geld en salaris kunnen we beter besteden. Wellicht dat er nu iets vrijkomt in de salarishuishouding om andere spelers te halen, van wie ze denken: die brengen ons wél verder', aldus de oud-prof, die denkt dat Stengs om financiële redenen de overstap maakt naar Amerika. 'In de MLS verdien je een vermogen als je een key-player bent.'

Kees Kwakman, de andere gast aan tafel bij Dit Was Het Weekend, vond het Stengs-nieuws wel opmerkelijk. 'Het is best wel een stap opzij in je carrière', sprak Kwakman. 'Mijn eerste gedachte was: het heeft met zijn fysieke problemen, zijn knie, te maken. Slot hebben we daarover ook wel gehoord vorig seizoen, dat het nog steeds niet goed is. Want hij gaat buiten de boot vallen bij het Nederlands elftal, is 25 en verlaat de Europese velden.'

In onderstaand stuk licht Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam toe waarom Feyenoord bereid is om mee te werken aan het vertrek van Stengs.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord moet na het gelijkspel tegen Willem II direct in de achtervolging. Volg op VI PRO alles over de competitiestart van de Rotterdammers.

Clubwatcher Martijn Krabbendam schetst de problemen voor Feyenoord.
Zo ziet het nieuwe Feyenoord eruit.
Feyenoord was tegen Willem II op links dynamischer dan op rechts.
Trainer Brian Priske is positief over het niveau van de selectie.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.