In acht jaar van Serie D naar Champions League: Zirkzee kent nieuwe trainer

Reacties

Vincenzo Italiano is de nieuwe hoofdtrainer van Bologna. De kersverse Champions League-deelnemer presenteerde de Italiaan woensdagmiddag als opvolger van Thiago Motta. Daardoor weten Nederlanders Joshua Zirkzee, Sam Beukema en Sydney van Hooijdonk met wie ze komend seizoen te maken krijgen.

In acht jaar van Serie D naar Champions League: Zirkzee kent nieuwe trainer
© Pro Shots

Sinds 2021 stond Italiano aan het roer bij Fiorentina. Met die club haalde hij de finale van de Conference League, maar de Italiaanse subtopper ging diep in verlenging onderuit tegen Olympiakos Pireaus (0-1). Dat bleek het laatste serieuze wapenfeit van de trainer in dienst van de club, want hij verlengde zijn contract niet en gaat nu aan de slag in Bologna. Hij tekende een contract tot medio 2026.

De 46-jarige Italiano, geboren in het Duitse Kalsruhe, gaat aan de slag bij alweer zijn zesde club. Hij startte zijn carrière bij het nietige Vigontina (Serie D) en klom langzaamaan steeds verder omhoog naar de nationale top. Via Arzignano (Serie D), Trapani (Serie C), Spezia (Serie B) en Fiorentina (Serie A) is hij nu aanbeland in de Champions League, waar hij met Bologna gaat debuteren.

Zirkzee, Beukema en de van een mislukte verhuurperiode terugkerende Van Hooijdonk krijgen te maken met een talentvolle trainer, die in Italië als een progressieve denker geldt. Zo promoveerde Italiano uit de Serie C en B, bereikte hij de finale van de Coppa Italia en twee keer de Conference League-finale. Met Bologna wordt de trip van de Serie D naar de Champions League in een tijdsbestek van acht jaar voltooid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.